Kicsit elbújt a világ elől.
Kicsit? Egy hónapig készült Sestriereben.
A teljes júliust hegyi edzőtáborban töltötte. Jó barátja és segítője, Paolo Tiralongo társaságában.
Vuelta a España
Contadorról
21/09/2014 09:15
Néha annyira megcsúsztak az edzéssel, hogy lemaradtak a Tour aktuális szakaszáról. Nibali fontos győzelmeit persze mindig elcsípték.
Fabio Aru készül a Vueltára, és elmondása szerint legalább olyan jó számokat produkál, mint a Giro d'Italiát megelőzően.
"Szerencsénk volt az idővel, csak kétszer esett az eső. Pont erre a két napra időzítettük a pihenést. Egy edzést sem hagytunk ki, minden előírt feladatot elvégeztünk".
A többesszám használata nem véletlen, Aru ugyanis egy egész hónapon keresztül Paolo Tiralongoval készült. Májusban is együtt tekertek, akkor a 24 éves olasz versenyző harmadik lett összetettben a Giron.
Sestriereben ugyan nem egy szobában laktak (Aru a barátnőjével, a rutinos csapattársa pedig a családjával töltötte minden szabadidejét), de egymáshoz közel béreltek egy apartmant.
Tiralongora lehet és érdemes is hallgatni. Harminchét éves, 2000 óta profi. Contador segítőjeként, Tour győztes csapat tagja volt.
Most ő, és Aru egyik személyi edzője, Maurizio Mazzoleni irányították a június 30. és július 30. között zajló felkészülést.
"Imádok Sestriereben készülni, nem véletlenül tértünk ide vissza. Jó az idő, nem túl komoly a forgalom, kiváló minőségűek az utak, és változatosak a hegyek. Egyszóval ideális edzőközpont. Van egy emelkedő, a Colle Braida. Itt mindig le tudom mérni, hogy hol tartok. Eddig tényleg minden nagyon biztató".

Aru csak 24 éves, de már felállhatott a Giro dobogójára. Viszont először indul egy szezonon belül két nagy körversenyen

Fotó: Eurosport

Aru a Giro után nagyjából egy hónapig pihent, szponzori kötelezettségeinek eleget téve járt Kazahsztánban, ahol kitüntették. Elutazott a barátnője szüleihez Liguriába, és végre hazalátogatott Szardíniára. Kicsit "elhagyta" magát, nagyjából 3 kilót hízott. De ebből kettőt, az első sestrierei hét végére ledobott.
Egyre ismertebb, elmondása szerint a repülőtereken már rendszeresen felismerik.
A pletykákkal viszont nem foglalkozik. Biztosan marad az Astanánál. Pedig, a mostani 500.000 eurós éves fizetése helyett jóval több pénzért vitte volna a BMC és a Sky. Nyilván a Giro dobogó sem fizetett rosszul, az Astanától kapott bónuszból például egy Vespát vásárolt Valentinának, a barátnőjének. "Így legalább edzés közben is tud nekem segíteni".
De térjünk vissza a jövőre, mi lesz Aruval?
"2016-ig szól a szerződésem, és tényleg kiválóan érzem magam ebben a csapatban. Az külön szerencse számomra, hogy olyan versenyzőtől tanulhatok, mint Nibali. Nem lesz probléma köztünk, miért lenne? Én még fiatal vagyok, tanulnom kell. Nem is tudom megmondani, mi lesz jövőre. A programomat majd az év elején állítjuk össze. Annak viszont örülök, hogy Majkával ellentétben én leálltam a Giro után. Sok lett volna még egy háromhetes. Mondjuk ő egy évvel idősebb is mint én, és ez sokat számít".
Hat nap, és kezdődik a Vuelta. A mezőny elképesztően erős. Quintana, Uran, Froome, Contador. Mire számíthat ilyen ellenfelek mellett az olaszok nagy ígérete?
"Ha bekerülnék a legjobb öt közé, azt már sikerként értékelném. Ez a spanyol kör kicsit megint arról szól majd, hogy felfedezzem a képességeimet. Hogy megtapasztaljam, mire vagyok képes. Soha nem indultam még egy idényben két háromhetesen, szóval ez is új élmény lesz. Egy ilyen verseny fejben is sokat kivesz az emberből. Ezt tapasztaltam a Girot követően".
A Vuelta után jöhet a vb (Cassani kapitány számít rá), majd az év utolsó feladata, ami...
"...a Lombard kör lesz. Nagyon szeretem azt a versenyt. Fekszik is nekem. Előbb vagy utóbb szeretném megnyerni. Hogy már ebben az évben? Miért ne!"
Vuelta a España
III. Alberto
18/09/2014 07:03
Vuelta a España
A Vueltán is túl (ESB Podcast)
15/09/2014 15:44