Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Degenkolb negyedszer

Eurosport
Eurosport

Publikálva 10/09/2014 - 19:19 GMT+2

Kétség sem férhet hozzá, hogy ő a legjobb sprinter az idei Vueltán.

Fotó: Eurosport

A pihenőnapot követően néha előfordul, hogy a mezőny kicsit elalszik, és ez lehetőségként szolgál a szökevényeknek. Az Ortigueira és La Coruna közötti 191 km egyáltalán nem volt nehéz, hiszen egyetlen kategorizált emelkedő sem szerepelt a programban, a kérdés az volt, mennyire pihenték ki bringások a hétvége fáradalmait.
A nap úgy kezdődött, hogy Uran, Kangert és Zubeldia is feladta a versenyt. Az Omega összetett menője már hétfőn is beteg volt, kapott is bő negyedórát, de állapota mára még tovább romlott.
Egy öt fős szökevénycsoport tudott meglépni, Rohan Dennis, Elia Favilli, Bob Jungles, Luis Mas és Daniel Teklehaimanot szerepelt benne. A legtovább a BMC és a Lampre-Merida versenyzője bírta, őket az utolsó kilométernél fogta meg az addigra alaposan megfogyatkozott mezőny.
A nagyok közül mindenki jól helyezkedett, Chris Froome még az élen is feltűnt, nem is változott a különbség összetettben a legjobbak esetében. A szakaszgyőzelemért a papírformának megfelelően John Degenkolb csatázott hatalmasat, és végül sikerült is megelőznie Michael Matthewst. Harmadikként Fabian Cancellara zárt, egyre komolyabban nőnek az esélyei a Ponferradai vb-vel kapcsolatban, csapattársa, Stuyven lett a negyedik, Ferrari zárt ötödikként.
Arról, hogy Degenkolbot hová kell helyezni a sprinterek tekintetében, megoszlanak a vélemények. Ahogyan Bouhanni is villogott a Girón, most ő is megteszi a Vueltán, viszont nincs itt csapattársa, Kittel, nincsen Greipel, nincsen Cavendish, vagyis azok, akiket magasabb szintre lehet helyezni a teljesen sík hajrák tekintetében. (Úgy tűnik, ez az év már csak az "igen, de nincs itt"-ről szól. Pedig nem a győztesek tehetnek róla, hogy más ilyen-olyan okból kifolyólag hiányzik.)
Nem győzzük hangsúlyozni, négy szakaszt nyerni akármelyik nagy körversenyen óriási tett. Ráadásul fiatal kora ellenére ez már másodszor sikerül neki, két éve ötig jutott. Ő a hatodik a versenyt történetében, aki két Vueltán is legalább négy etapot zárt az élen – ez már pontosabban mutatja, mennyire jó sprinter.
A vb-n ő is bizonyíthat. Addig pedig begyűjti a zöld trikót.
picture

Fotó: Eurosport

A Vuelta holnap egy érdekes szakasszal folytatódik, hiszen egy kilométerrel a cél előtt ér véget egy négy kilométeres, második kategóriás emelkedő, onnantól jön a lejtmenet. Immáron Tom Boonen nélkül, hiszen a hírek szerint a belga nem lesz ott a rajtnál. Izgalmas lesz, és akár az összetettben érdekelteket is láthatjuk csatázni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés