Tom Boonen a tavalyi bukása óta csak keresi önmagát. Valószínűleg sokan emlékeznek rá, hogy a fantasztikus 2012-es szezonja után a 2013-as év katasztrofálisan alakult számára: bukott a Flandira elején, eltörte a kulcscsontját, így a verseny végét már otthon, a televízión keresztül figyelte. Az a szezon gyakorlatilag ott be is fejeződött neki, noha visszatért, egyedül a Tour de Wallonie egyik szakaszán ünnepelhetett.
Idén nagyon mondta, hogy újra jó erőben van, és a szezon elején jöttek is az eredmények: győzelmek a katari körön, a Kuurne-Brüsszel-Kuurne megnyerése, ami után mindenki abban reménykedett, a nagy tavaszi klasszikusokon is a régi önmagát fogja idézni. A Flandrián hetedik lett, sokak szerint túlságosan is bíztak benne, ezért maradtak le a győzelemről az Omega-Pharma Quick-Stepnél, ám egy héttel később a Roubaix-n éppen ő járult hozzá korai akciójával Terpstra első helyéhez.
A sikerek azóta elkerülték, a belga bajnokságon harmadikként zárt, amit egy kő kemény második alapozás követett. A célja kimondva a világbajnokság, és jó úton is halad annak érdekében, hogy a hónap végén, Ponferradában legyen igazán jó formában.
Vuelta a España
Contadorról
21/09/2014 09:15
Tegnap a befutó előtti bukás után Degenkolbbal, Guarnierivel, Sagannal, Martinezzel maradt együtt, és kevés kellett ahhoz, hogy szakaszgyőzelmet ünnepelhessen, ám a Giant-Shimano zöld trikósa megelőzte őt.
Jól helyezkedtem, és jók voltak az érzéseim, az erőm, de ahhoz, hogy ezt a szakaszt megnyerje az ember, tökéletes pillanatban kellett indítania a hajrát” – mesélte a 2005-ös világbajnok. „Annyira nagy volt a sebesség, hogy egyértelműnek tűnt, az győz, aki a legkorábban indít. Degenkolb rám nézett, és technikailag tökéletesen sprintelt. Nagyszerűen használta ki az utat, és szuper erős volt. Ha kicsit korábban indítok, talán nyerhettem volna, de ilyen egy hajrá. Ez az első alkalom, hogy sprinteltem ezen a Vueltán, és örömteli, hogy egyből harcban voltam a győzelemért, de hogy őszinte legyek, örülni nem tudok, mert nagyon szerettem volna nyerni.”
A győztes, John Degenkolb érthetően boldogan értékelt: „Nagyom elégedett vagyok. Szakaszgyőzelmekért érkeztem erre a Vueltára, és van már belőlük három. Itt van velünk Warren Barguil, aki a minél jobb összetett helyezésért küzd, és közel is van a legjobb tízhez. Kicsit szokatlan még a csapatunk számára ez a két frontos harc. Azt viszont nyugodtan állíthatom, nagyon összeforrt az együttesünk.
Látva a mai szakasz szintrajzát, Boonen nem ma fog visszavágni a németnek.
Contador: Négy nagyon nehéz nap vár ránk.
„Arra számítottunk, hogy mezőnyhajrá dönt a szakaszról, és ez is történt, ráadásul sikerült kikerülnünk a csapdákat - mesélte a piros trikós. Négy nagyon nehéz nap vár ránk. A mai szakaszon végig nagyon figyelmesnek kell lenni, hiszen a hegyek, és a relatíve nehéz befutó is veszélyes lehet. Végig figyelni kell!”
Vuelta a España
III. Alberto
18/09/2014 07:03
Vuelta a España
A Vueltán is túl (ESB Podcast)
15/09/2014 15:44