Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Aru nyert, Froome nem adja fel

Eurosport
Eurosport

Publikálva 11/09/2014 - 18:15 GMT+2

A Sky versenyzője 20 másodpercet hozott Alberto Contadoron, és feljött a második helyre az összetettben.

Fotó: Eurosport

Fabio Aru joggal pályázik az év felfedezettje címre. A Girón elért harmadik helye jelezte, érdemes odafigyelni a 24 éves kerékpárosra. Ezen a Vueltán nem lesz dobogós, de ez érthető is, hiszen sokkal erősebb mezőny gyűlt össze Spanyolországban, mint az olasz körön. Így is van már két szakaszgyőzelme.
Az elsőre még lehetett azt mondani, hogy a nagyok egymással voltak elfoglalva, ezért hagyták, hiszen már addigra is komolyabb hátrányt szedett össze. Ezúttal viszont Chris Froome nagyon is szerette volna azt az első helyet. És nem csak azért, mert idén még a Sky egyszer sem ünnepelhetett háromhetesen, hanem azért a plusz négy másodpercért is, amivel jobban fizetett volna az időjóváírása, mint a másodiké.
A befutó előtti második kategóriás hegy nem volt túlságosan vészes, de ahhoz éppen elegendő, hogy csak a legerősebbek maradjanak együtt. Mert kérdés nem férhet hozzá, ezen a Vueltán ők öten a legerősebbek, és ez ismételten kiderült. Froome a kaptató vége előtt nagyjából két kilométerrel támadott, és le is szakította az egymásra figyelő spanyolokat. A csúcstól hátra lévő 700 méteren, és a cél előtti pici emelkedőn viszont őt hajrázta le a korához képest rendkívül éretten tekerő olasz.
Hogy Alberto Contador miért nem tartott vele? Jó kérdés. Mert eddig nem nagyon láttunk hasonlót. Ugyanakkor megtehette. Akkora az előnye - és még így is annyi maradt - hogy nincs miért aggódnia. Ma ismét (végleg?) bebizonyosodott, Alejandro Valverde és Joaquim Rodriguez nem fogja megverni ezen a Vueltán. Egyedül a brittől kell tartania, és a magunk részéről a Tour tavalyi győztesének sem adunk túl nagy esélyt, még az időfutamra gondolva sem. Az viszont vitathatatlan, hogy nagyot küzd.
Ebből pedig mi profitálunk, és ugyan a holnapi szakasz is rejthet magában meglepetést, elsősorban a szombat lesz érdekes, hiszen a 12 km hosszú, átlagosan 8,7%-os meredekségű Ancares még ad lehetőséget az 1'19''-es hátrány lefaragására. Kétség ne férjen hozzá, Froome meg fogja próbálni.
Nagyon jó kis Vuelta ez (is)!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés