Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Valter Attila: „Lars miatt még a saját bukásomról is elfeledkeztem”

Bodnár Gergő

Frissítve 18/02/2022 - 12:19 GMT+1

Két nap alatt összesen három komolyabb bukás történt az algarvei körön, és a csütörtökiből sajnos Valter Attila sem maradt ki. Az FDJ versenyzője szerencsére megúszta az esetet, csapat és szobatársa, Lars van den Berg azonban két nap alatt másodszor is elesett, és fel kellett adnia a versenyt.

Valter Attila foto: /twitter.com/GroupamaFDJ

Fotó: Twitter

Ugyan a francia csapat végre megszerezte az első idei győzelmét, Gaudu sárga trikójának a bukás miatt nem lehetett önfeledten örülni.


„Remélem többet kihozunk ebből a hétből, mint a Valenciából, mert megvan bennünk az eredmény, csak eddig valami mindig hiányzott. És mindig jobb egy olyan sorban tekerni, ahol van sikerélmény” – mondta Valter Attila még a hét elején, az Algarve rajtja előtt.
David Gaudu-nek köszönhetően jött viszonylag gyorsan, már az Algarve 2. szakaszán jött is a szezonbeli első fdj-s győzelem, de ennek nem lehetett felhőtlenül örülni, hisz a nyak és csípőfájdalmakra panaszkodó, de a szitut törés nélkül megúszó Lars van den Berg feladta a versenyt. A bukásban Valter Attila is benne volt, ő viszont szerencsére probléma nélkül megúszta az esetet.
Valter Attila, Lars van den Berg
„Kilométerek óta murvás volt az út, az összes kanyarba felhordta a víz a homokot, kisebb csoda, hogy addig nem estünk el. A bukás szinte borítékolható volt” – mondta nekünk Ati tegnap este, pár órával a szakasz vége után.
„Ideges volt az egész mezőny, mindenki elől akart lenni, ebből jött az egész. Mi jó helyen, teljesen a sor elején mentünk. A bukásban földre kerültem, de megúsztam az esetet, kivédtem a nehezét, viszont hátulról belém szálltak. Mikor felkeltem, akkor láttam Lars-ot, aki viszont lent maradt. Egyből odamentem hozzá, és úgy tűnt, rövid időre elvesztette az eszméletét. Aztán magához tért, de nem beszélt. Egyből beszóltam a rádión, viszont annyira gyorsan történt minden, hogy a saját bukásomat elfelejtettem mondani a csapatnak. Ez csak utána jutott eszembe.”
picture

Valter Attila

Fotó: Twitter

Ami szerencsére nem volt súlyos, Attila kilométerek múlva felzárkózott a főmezőnyhöz, az utolsó emelkedőn viszont már nem tudott ott maradni – a későbbi szakaszgyőztes, és új sárga trikós – David Guadu mellett. Aki a második idei versenynapján rögtön nyert is egy hegyi befutót. Ez volt a Groupama-FDJ első győzelme 2022-ben, így a WT-csapatok közül már csak az AG2R, az Israel, a DSM, valamint az EF nyeretlen. Valter Attila – aki élesben legutóbb a 2020-as burgos-i kör elején esett - végül 7.26 hátránnyal jött meg, de a mai nap egy olyan sor tagjaként tekerhet, amely természetesen védeni fogja a sárga trikót. Szombaton jön a hosszú időfutam, vasárnap pedig egy újabb hegyi befutó, szóval ez a verseny még korán sem lefutott.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés