Mert a 2020-as – első Cofidis-mezben lehozott – idénye, tényleg katasztrofálisan sikerült. Viviani győzelem nélkül zárt, amit még a tesója, Attilio sem mondhatott el magáról. Az olasz sprinter hiába indult két nagy körversenyen, kis túlzással sehol nem volt esélye a győzelemre.
“Még elsőéves profiként is nyertem legalább egyszer, szóval igen, marha szarul éreztem magam a 2020-as szezon végén”– mondta még télen Viviani. “Pedig vészesen rossz formában egyszer sem voltam, hisz gond nélkül lenyomtam két nagy kört. Azonban sehol nem éreztem magam kirobbanóerőben. Őszinte leszek, azt hittem simábban megy majd a váltás, és könnyebben összerakjuk a vonatot.”
Viviani nem keres kifogásokat, eleget pörgött már a tavalyi éven, bár azt egy korábbi interjúban is megjegyezte, a felelősség bizony közös.
Cholet Pays de La Loire
Cholet Pays de La Loire  befutó
28/03/2021 15:53
„Hibáztathatnám a szakvezetést, de az nem lenne őszinte részemről. Bevállalom azt a részt, ami engem illet és rajtam múlt. Egyszerűen látni kell, hogy huzamosabb ideig együtt kell tartani a vonatot, pályán belül és azon kívül is. Ha nem megyünk eleget együtt, ez lesz az eredménye. Plusz esetemben az sem jött jól, hogy már az év elején elestem, és aztán több versenyen a saját sorom nélkül sprinteltem.”
https://i.eurosport.com/2021/04/05/3023749.jpg
Most viszont minden más, megvan a “idegnyugtató” első idei győzelem (Cholet-Pays de la Loire) és összességében sokal jobbak az érzések.
“A lelkiismeretem tiszta, a magam részéről mindent megtettem azért, hogy rendben legyek a Girón. Szenvedni mentem a Romandiára, és visszagondolva az időjárásra, erősnek kellett lenni fejben, hogy be tudjam fejezni a versenyt. Szóval a szenvedős rész nem hiányzott. Hideg, szél, hó, simán lehet, hogy ebből mind kapunk majd a Girón” – mondta Viviani, akinek hazai pálya lesz a veronai befutó, így természtesesen előre ki is nézte magának a 13. szakaszt.
https://i.eurosport.com/2020/11/11/2935088.jpg
“Ha Ganna nagyot megy a nyitószakaszon, akkor nem sok esélyünk van a rózsazsín trikóra. Amennyiben ott mi sprinterek kapunk 20-30 másdopercet, másnap nem fogjuk tudni átvenni tőle a trikót. A mezőny amúgy nagyon komoly lesz, Bennett és Demare mellett mindenki indul, aki számít. Sokan elfelejtik Gaviriát, pedig ha ő magára talál, nagyon komoly riválisa lehet bárkinek a sprinterek közül. Sagan pedig kifejezetten jól mozgott a Romandián, nálam ő a pontverseny fő esélyese.”
De mi lesz Groenewegennel? Akinek egy nappal a nagy rajt előtt jár le az eltiltása, és a Jumbo sokakat meglepve be is nevezte a Giróra.
“Szerintem teljesen jogosan tér vissza, nem értek egyet azokkal, akik szerint ki kellene közösítenie őt a mezőnynek. Minden sprinterrel előfordult már, hogy felrakott valakit a kordonra. Én is megcsináltam ezt Moschettivel a 2019-es Girón, szerencsére nem sérült meg súlyosan. Bár őszinte leszek, másnap én sem éreztem túl jól magam, idegesített a dolog, végig ez járt a fejemben. Dylan egy valamire felkészülhet: biztosan minden mozdulatát figyelni fogják. Amúgy meg letöltötte a büntetését, szóval miért ne térhetne vissza?”
Forrás: Gazzetta
Kerékpár
A tavalyi Giro két meglepetésembere idén is nagy dobásra készül
3 ÓRA
Kerékpár
Szakdoga, fogfájás, Pinot és a közelgő Giro - ESB podcast Valter Attilával
19 ÓRA