Az ünneplésnek lassan vége, Vincenzo Nibali visszatér.
A Tour de France után számára már csak egy fontos esemény van ebben az évben: a világbajnokság.
Davide Cassani számít rá, hogy milyen szerepben, az egyelőre még kérdéses.
Kerékpár
Ausztrál siker a Kékesen
7 ÓRA
Nibalit szeptember 16-án egy három napos versenysorozat (Trittico Lombardo) első állomásán, a Coppa Bernocchin láthatjuk újra, majd a másnap megrendezésre kerülő Coppa Agostinin és a Tre Valli Varesinén is rajthoz áll.
Majd Szeptember 18-án az olasz szövetségi kapitány keretet hirdet, amelyben a Tour győztes helye biztosnak látszik.

Az ünneplésnek lassan vége, Nibali kedden újra versenyezni fog

Fotó: Eurosport

Nibali a Tour megnyerése után belga és holland pénzdíjas kritérium versenyeken vett részt, hazautazott Messinába, 1500 szurkolóval együtt ünnepelt Mastromarcoban (egy toszkán kisvárosban, ahol igazából elkezdődött a kerékpáros pályafutása) és otthon pihent Luganoban. Két hete Paolo Slongo vezetésével - és jó barátja Alessandro Vanotti társaságában - Bergamo környékén elkezdte az edzéseket, de az előző hétvégén a Ferrari meghívásának eleget téve Monzába is ellátogatott.
Fél szemmel persze a Vueltát is figyeli, Fabio Aru győzelme után például sms-ben gratulált a nála 5 évvel fiatalabb csapattársának.
A Lombard kört viszont biztosan kihagyja. Az Astana (és Vinokurov) akaratával ugyanis nem lehet szembemenni. Nibali október 5-én a Almaty körversenyen vesz részt. Így pedig az is nagyon kétséges, hogy másnap ott tud-e lenni Milánóban, a 2015-ös Giro útvonalának prezentációján.

Jövő héten ezen a három versenyen indul Vincenzo Nibali. (Grafika: gazzetta.it)

Fotó: Eurosport

Giro d'Italia
„A holnapi még keményebb lesz, mint a mai”
8 ÓRA
Kerékpár
Lafay szökésből nyert, Valter Attila megtartotta a rózsaszín trikót
8 ÓRA