Amit az elmúlt hetekben mindvégig lehetett a belgáknak, azt talán, talán hamarosan újra lehet majd az olaszoknak, a franciáknak és a spanyoloknak is. Elia Viviani, Yoann Offredo és Iván García Cortina rettenetesen várják már, hogy végre újra kinn tekerhessenek az országúton.


Elia Viviani 


Az olasz miniszterelnök azt mondta, hogy május 4-től új szabályozások lépnek életbe. A karantén marad, de lesznek bizonyos könnyítések. Régión belül például újra találkozhatunk a családtagjainkkal. Valószínűleg a kinti edzésekre is ugyanez vonatkozik majd. 
Tour de France
Öt kritikus szakasz, ahol eldőlhet a 2021-es Tour
15 ÓRÁJA
Bár gondolom, csak egyedül lehet majd tekerni, de én már ennek is nagyon fogok tudni örülni. Alig várom már, hogy újra érezzem a napsugarakat az arcomon. A görgőből már egy kicsit elegem van. Régen, ha volt három esős nap egymás után, az elsőn tutira pihentem, valószínűleg a másodikon is, a harmadikon meg max tekertem egy órát a görgőn.(nevet) Most meg csak ez van, semmi más.
Elena [Checcini, Viviani barátnője - szintén kerékpáros] és én szigorú napirendet követtünk. Reggel ébresztőóra nélkül keltünk, egy kis törzserősítéssel kezdtünk, majd jött némi görgőzés, délután pedig kondi a garázsban. Szándékosan nem volt túl intenzív az elmúlt hónap, úgy fogtam fel, hogy ez most egy újabb december, és majd csak februárban versenyzek először.

viviani.jpg

Fotó: Eurosport

Yoann Offredo


Május 11-től jönnek a könnyítések, de még nem lehet tudni, ez mit is jelent majd pontosan a francia kerékpárosok számára. Állítólag újra edzhetünk majd odakinn, de hogy mennyit, és milyen messzire mehetünk el a lakhelyünktől, az még nem világos. 
Várom már nagyon. Nem volt jó látni a belgákat, a hollandokat, a luxemburgiakat, hogy ők rendes edzéseket nyomhattak az országúton. Ráadásul, miközben nekünk otthon kellett maradni, a tömegközlekedési eszközök tömve voltak emberekkel. Úgy ültek, mint a heringek. Nem hiszem, hogy a kerékpárosok annyival nagyobb veszélyt jelentettek volna. Szó volt arról, hogy április 15. után kivételt tesznek a profi kerósokkal, de aztán ebből nem lett semmi. 
Sok olyasmit csináltam mostanság, ami kerékpárosok március-áprilisban nem szoktak. Virágokat ültettem, leveleket gereblyéztem és söröztem. Már ott tartok, hogy látni sem bírom a görgőt.(nevet)
Nagy lesz a különbség azok között, akik edzhettek odakinn, és azok között, akik nem. Ráadásul két hónapja nem volt doppingellenőrzés sem, ami tovább növelheti a különbséget azok javára, akik nem szeretik betartani a szabályokat. 

Iván García Cortina


Mentálisan baromira nehéz már ami van, úgyhogy remélem, Andorrában is hamarosan jönnek az enyhítések. Persze szép helyen lakunk a barátnőmmel, 1 200 méteres magasságban, de hat hét karantén után azért az unalom már utoléri az embert. 

cortina.jpg

Fotó: Eurosport

Minden nap ugyanaz a rutin. Egy óra görgő reggelire, összesen kb hármat tekertem mindig, plusz a kondi. Meg kell mondjam, az elmúlt hetekben iszonyúan irigyeltem a hollandokat és a belgákat. 
Most az van, hogy minden másnap lehet sétálni vagy futni a környéken, de a kerékpárról még nem mondtak semmit. Szerintük veszélyes a dolog, mert buksz egyet és esetleg kórházba kerülhetsz, ami most eléggé kockázatos. De szerintem az embernek séta közben is kimehet as bokája. Remélem, a kormány hamarosan engedélyezi, hogy legalább egy hegyen tekerhessünk, minimum három órát. 
Sokat vártam amúgy a kockaköves klasszikusoktól, főleg azért, mert jól mentem a Nizzán, még szakaszt is nyertem. Mindezt úgy, hogy február elején még beteg is voltam. Nem tudom, hogy koronás voltam-e. Magas lázam volt, meg baromira fáradt voltam, de akkor még alig tudtunk valamit erről a betegségről. 
Het Nieuwsblad
Kerékpár
Cycling Show: Az Eolo Kometa drámai bemutatkozása a Giro d'Italián
21 ÓRÁJA
Kerékpár
Wout van Aert: „Most nem mi voltunk a legerősebbek, a Touron nem rajtunk lesz a nyomás”
TEGNAP 07:16