Csupa magabiztosság, áttörés, hatalmas szezon és több szakágas feltörekvő sztár.

Miután a belga és a holland sajtó (is) ódákat zengett róla, Blanka ezúttal az egyik legtekintélyesebb bringás szakportált, a VeloNewst hódította meg egy friss nyilatkozattal, az említett jelzőket pedig nem mi találtuk ki, hanem az interjút készítő újságíró, Shadbh O’Shea, aki Blanka edzőjét, Lars Boomot is kikérdezte az utóbbi hetek sikereiről.
„Nem számítottam arra, hogy első leszek Overijséban, de tényleg tökéletesen ment minden, és ezt már akkor éreztem, amikor felébredtem. Azért jó tudni azóta, hogy ha így kelek, akkor összejöhet aznap a győzelem. Persze agresszívabbnak kell lennem és meg kell harcolnom a pozícióért, és a futásomon is van még mit csiszolni, de úgy gondolom, hogy már javultam kicsit.”
Kerékpár
Vas Blanka a Városligetben versenyezhet!
25/11/2021 15:24
A januári cyclocross-vb-n az elit kategóriában fogok indulni, ami már most nagy motiváció. Ha meglesz a már említett jó nap, akkor talán meg tudok előzni mindenkit, de szerintem vannak erősebbek nálam. Mondjuk egy kis szerencsével bármi lehetséges.

Vas Blanka a 2021-es cyclocross-Eb-n

Fotó: AFP

Örülök, hogy együtt dolgozhatok Blankával, mert sokoldalúan tehetséges versenyző, magas technikai szinttel. Én csak az apró részletekben tudok javítani, segíteni, igaz, szerintem ezek a részletek még mindig nagy különbséget jelentenek egy CX versenyen" – kezdte Boom.
"Ilyen például a helyezkedés és az agresszivitás, és ezekről a finomságokról egyből a versenyek után beszélünk is. Nagyon jó látni, hogy Blanka folyamatosan fejlődik, és azokat, amiket tanácsolok neki, mindig megfogadja. Kicsit még félénk, de nagyon fiatal és ügyes, így jelenleg az a legfontosabb számunkra, hogy minden versenyből tanuljunk és kihozzuk a maximumot. Emellett nem szabad megijednünk attól sem, ha néha nem jönnek össze úgy a dolgok, ahogy szeretnénk, hisz ez is jó lecke számára.”
https://i.eurosport.com/2021/11/23/3258853.jpg
Blanka elmesélt egy nagyon erős sztorit az országúton mindent megnyerő Anna van der Breggenről, aki idén a Vueltán csapattársként a szobatársa is volt egyben, jövőre pedig az SD Worxnél a sportigazgatója lesz.
Nem töltöttünk túl sok időt együtt, de a flandriai mezőnyverseny előtt egyszerűen elém állt és azt mondta, megnyerhetem a világbajnokságot.
„Egyszerűen nem hittem el ezeket a szavakat, annyira jólestek és annyira sokat jelentettek. Lars esetében ugyanez a helyzet. Megpróbálom azt csinálni, amit ők mondanak, mert hatalmas motiváció, hogy ilyen emberekkel dolgozhatok együtt."
És hogy mi lesz jövőre? Egyelőre nem tudni pontosan, de az biztos, hogy van, amit nagyon vár Blanka.
„Még nem döntöttünk a programról, csak azt tudom, hogy több országúti versenyt szeretnék teljesíteni a csapattal. Meg kell találni az egyensúlyt, hogy minden ideálisan működjön a három szakág között, mert tényleg nagyon szeretem mindhármat. Lehet, hogy a cyclocross után lesz egy országútis időszakom, aztán jön egy kis monti, majd megint országút, mert az nem túl szerencsés, ha napról napra váltogatsz. Mindenesetre ki akarom próbálni magam az országúti klasszikusokon, de egyelőre ennél is jobban várom már, hogy találkozzak a csapattársaimmal.”
Forrás: VeloNews
Kerékpár
„A Himnuszt hallani egy cyclo-cross versenyen csodálatos érzés”
14/11/2021 07:26
Kerékpár
„Vas Blanka nem más, mint a női mezőny van der Poelja és van Aertja”
08/11/2021 17:45