A felnőtt világkupa-futamgyőztes kerékpáros Budapesten védheti meg cyclocross országos bajnoki címét januárban.

Az esemény bemutatóján Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója elmondta: nagy lépés a Városliget számára, hogy az amatőr sportolók után a profi sport is megjelenik a jelentős megújításon átesett Városligetben. Az amatőr sportolók 18 különféle sportágban próbálhatják ki magukat a Városliget területén.
Kovács Béla, az MKSZ szakmai alelnöke arról beszélt, hogy a cyclocross egyrészt az utánpótlás-nevelés egyik legfontosabb szakága, hiszen olyan alaptudást ad - elsősorban kerékpárkezelésben - a gyerekeknek, amit később bármilyen kerékpáros szakágban fel tudnak használni. Emellett egyre fontosabb versenyzési lehetőséget biztosít azoknak az őszi-téli időszakban, akik országúton, vagy mountain bike-ban versenyeznek.
Kerékpár
Vas Blanka: „Elém állt és azt mondta, megnyerhetem a világbajnokságot”
23/11/2021 11:33
Az országos bajnokság pályája a Királydombon és annak környékén lesz kijelölve, a bajnokság időpontja január 9-e lesz. Egész napos programmal készül az MKSZ, az U11-es korosztálytól a felnőttekig nagyjából 300 indulóra számítanak a versenyen, köztük várhatóan a sportág kiemelkedő hazai versenyzőjére, Vas Blankára is. A versenyek mellett családi programokkal készülnek a nézők vendégül látására.
Kerékpár
„A Himnuszt hallani egy cyclo-cross versenyen csodálatos érzés”
14/11/2021 07:26
Kerékpár
„Vas Blanka nem más, mint a női mezőny van der Poelja és van Aertja”
08/11/2021 17:45