Szombat este rendezték az egész cyclocross-szezon legfontosabb versenyét számunkra, hiszen a női mezőnyben Vas Blankáért szoríthattunk, akinek a szezon eredményei alapján még az érmekre is lehetett esélye. Ez végül sajnos nem így alakult, a hollandok az első kilométerektől dominálták a versenyt, a világbajnok Marianne Vos lett, a magyar versenyző pedig végül a 17. helyen érkezett célba.
Blanka, aki első szezonját teljesítette a felnőtt mezőnyben, egész idényben remekül helytállt, rövid alkalmazkodás után már október végén versenyt nyert Overijséban, majd nem sokkal később az Európa-bajnokságon is a második helyen zárt. Egy pihenőt követően az újév már a világbajnoki felkészülésről szólt, a megelőző hetekben pedig több szép eredménnyel hangolt a vb-re.
A rajt ezek után nem egészen úgy alakult, ahogy vártuk, a holland esélyesek, Vos és Lucinda Brand az elején elléptek, Blanka pedig az első kör végén a 10. helyen fordult, 15 másodperc hátrányban. Később sem jött a felzárkózás, a versenyt nézve egyre inkább azt lehetett érezni, hogy valami nem stimmel.
Giro d'Italia
Ciccone nagyot szólózott, Fetter Erik szökésben villogott a Giro 15. szakaszán
EGY ÓRÁJA
Blanka végül a 17. helyet szerezte meg bő három perc hátrányban, a két holland pedig elöl egymással meccselte le az aranyérem sorsát. Vos okosan érezte, hogy a hajrában ő lesz az esélyes, szinte végig hagyta vezetni Brandot, az utolsó körökön pedig többször betámadták egymást, hogy végül mégis a sprint döntsön, ahol papírformának megfelelően Vos volt a gyorsabb, Brand ezúttal be kellett, hogy érje az ezüstéremmel. A két esélyes mögött nagyot ment az olasz Silvia Persico, aki megszerezte a bronzérmet.

Vas Blanka a 17. helyen futott be a ciklokrossz világbajnokságon

A világbajnokság még nem ért véget, vasárnap este a férfiak versenye zárja majd az idei cyclocross-szezon érdemi részét.
Giro d'Italia
Carapaz bukott, Fetter Erik szökött, Ciccone szólóban nyert - Összefoglaló
EGY ÓRÁJA
Giro d'Italia
Újra repült Ciccone szemüvege, szakaszgyőzelemre cserélte a rózsaszín trikót a Trek
2 ÓRÁJA