Pontosan ötvenkét kilométer volt hátra a Tirreno vasárnapi szakaszából, amikor Mathieu van der Poel elindult. Egy szelettel a szájában, talán épp frissíteni készült. Inkább betámadta a sort, és egyedül elindult a cél felé.


Nagyon komolyan haladt, volt, hogy három perccel is vezetett Pogacarék előtt. Összetettben nem kellett tartani tőle, de hát akkor is érett egy újabb komoly van der Poel szóló. Az utolsó húszason belül azonban csökkenni kezdett az előnye, a tízes kapu környékén pedig el kellett kezdeni izgulni érte, hisz a Van Aerttot betámadó Pogacar egyre jobban közelített.
Van der Poel láthatóan szenvedett, nagyon elkészült az erejével, de végül (10 másodperc előnnyel) csak hazaért.
Kerékpár
Van der Poel erődemonstrációval tért vissza, Pidcock versenye drámaian ért véget
19 ÓRÁJA

EwdFio9WQAESZ3g.jpg

Fotó: Eurosport

"Tényleg nem tudom, hogy értem be a célba" - mondta a szakasz után van der Poel, aki arra is válaszolt, miért indított ilyen messziről.
"Mert fáztam. Nagyon hideg volt, erre az eső is rátett, de én abban a pillanatban mikor elindultam, még kifejezetten jól éreztem magam. Az utolsó húszas azonban egy rémálom volt, nagyon rosszul esett a vége, a cél előtti falon már tényleg a limiten mentem. Úgy voltam vele, csak guruljak be, abban bíztam, hogy valahogy kitart az előnyöm. Van még egy hét a Sanremóig, de szerintem addig kipihenem magam. Holnap jó eséllyel sprint lesz, így spórolhatok egy kicsi menet közben, az időfutam meg nem különösebben foglalkoztat."
Van der Poel megcsinálta az ötvenkét kilométeres szóló szökést, másodszor is szakaszt nyert a Tirrenón, a mögötte második helyen záró Pogacar pedig tett egy hatalmas lépést az összetett felé. 
Nagy szakasz volt, az év eddigi legjobbja.
Kerékpár
Sár, bukások, Pieterse - újabb epikus dagonya a világkupában
20 ÓRÁJA
Tour de France
„A Tourt szívesen törölném az agyamból” – Enric Mas mélyről jött vissza a Vuelta-dobogóra
TEGNAP - 17:18