Totális dominancia, végig irányított verseny, három ember a Top 5-ben, most már Mathieu van der Poel is tudja, milyen érzés, ha "nekiesnek" a farkasok.


"Árnyék." Pippo Pozzato ezt a becenevet kapta anno a belga sajtóban, hisz az egynaposokon folyamatosan Tom Boonenre tette a kereket. Tegnap a Harelbekén van der Poel is kapott maga mellé (pontosabban mögé) egy versenyzőt, aki szoros emberfogással követte: ő volt Zdenek Stybar. Akivel egyébként nem keveset szokott együtt edzeni.
"Mi tudsz csinálni, ha ennyi kék mez vesz körbe? Próbálkozol, de ha egyet leszakítasz, azonnal ott terem melletted egy másik. Stybar bár végig mögöttem jött, érezhetően erős volt, de Asgreen is hatalmasat ment" - mondta van der Poel, akit az E3 végén Sénéchal is lesprintelt, így lett harmadik.
Kerékpár
Pogačar két nagy körön indul, tele lesz sztárral a Giro-mezőnye
16 ÓRÁJA
"Nem hibáztatom Stybart, neki ezt kellett tennie a győzelem érdekében. Utazott rajtam, így azért könnyebb dolga volt, mint nekem. Majd a következő edzésünkön megelőzőm" - mondta MvdP, aki egyáltalán nem volt csalódott a Harelbeke után. De azt ő is tudja, hogy lassan Alaphilippe is csatlakozik a Quick-Stephez, ő pedig a jövőben (Flandria) sem fog látványosan több támogatást kapni az ellenfelektől.

043_2682623.jpg

Fotó: Eurosport

"Ez mostantól így lesz, van Aert-al nekünk kell majd végig vezetnünk. Sajnálom, hogy ő most egy kicsit elfogyott, mert ha ott van velünk a végén, talán együtt többet ki tudtunk volna hozni ebből a versenyből."
Javítási lehetőség jövő szerdán (Dwars door Vlaanderen), hisz van der Poel kihagyja a vasárnapi Gent-Wevelgemet. És lehet, hogy 2 hét múlva a Paris-Roubaix-n sem láthatjuk, hisz a vírushelyzet miatt komoly veszélyben van a verseny. Bár van der Poel a halasztás esetén sem esne kétségbe.
"Én már úgy készülök, hogy nem lesz Roubaix. De nem baj, mert így kapnék egy extra hetet a montival, és az olimpia miatt ennek azért tudnék örülni."
Het Nieuwslad
Kerékpár
Van Avermaet nem akar az új Djokovic lenni
EGY NAPJA
Kerékpár
Gino Mäder: „Most akkor köpjem szembe magam és támogassam a sejket?”
TEGNAP 16:54