2013. augusztus 6. Egészen tegnapig ekkor nyert legutóbb Greg Van Avermaet a profik között. Bő egy évvel ezelőtt Utahban ünnepelhetett, most viszont hazai környezetben, az Eneco Touron bizonyult a legjobbnak, méghozzá a mini Flandrián.
Nagy megkönnyebbülés”- vallotta be a befutó után. „Szuper, hogy újra megízlelhettem a győzelem jelentette örömöt. Különösen, hogy ilyen sokat kellett rá várnom, és annyi csalódás ért idén a Nieuwsbladon, vagy a Flandrián. Ezt a szakaszt viszont nekem találták ki, ezért jöttem az Enecóra, még ha fáradt is voltam a Tour de France után.
A sikere után a helyi televízióban, aztán a későbbi sajtótájékoztatón is arról kérdezték, mennyire volt nehéz neki az elmúlt időszak. „A fiatalok között, aztán az első profi éveimben is jöttek a győzelmek. Leginkább önbizalom terén jelentett problémát, hogy mostanság elmaradtak, hiszen azt csak az első helyekkel szerezhetsz. Ha pontszerző vagy, ugyan erősnek számítasz, de vagy balszerencséd volt, vagy rossz döntést hoztál. Remélhetőleg ezzel beindulok, és hamarosan jön a második, aztán a harmadik siker is.
Kerékpár
Pinot: „Csak akkor megyek a Giróra, ha 100%-os leszek”
14 ÓRA
Tegnap este jogosan ünnepelt pezsgővel. „Telefonon még a csapat főnökével, Andy Rhisszel is beszéltem, azt mondta, kérhetünk egy üveggel az ő számlájára. Jó minőségűt fogunk választani”- viccelődött. Picit komolyabban azért a jövővel is foglalkozott: „Főleg fejben fáradtam el. Mostantól csak egynaposokon indulok, a világbajnokságon, a Plouay-n, Hamburgban, a kanadai egynaposokon, a GP de Wallonie-n, és az Isbergues-en.
Tom Dumoulin az új első
A tegnapi második helyének köszönhetően Tom Dumoulin átvette a vezetést az összetettben: „Hogy őszinte legyek, jobban örültem volna, ha maradok második. Csak a szakasz megnyerése járt a fejemben, de túlságosan messze voltam, amikor Van Avermaet indított. Most nekünk kell kézben tartanunk a történéseket, és nem leszek annyira észrevétlen, mint eddig. Szerintem a fő riválisaim a BMC-s versenyzők lesznek.”
Az Eneco Tour mai szakaszát, a királyetapot, a mini Liège-Bastogne-Liège-t a szokásosnál egy kicsit később, 15:45-től közvetíti élőben az Eurosport2.
Vuelta a Valencia
Enric Mas nyerte a 3. szakaszt a valenciai körön
20 ÓRA
Kerékpár
„Engem megöl, ha nagy rajtam a nyomás, más meg imádja”
TEGNAP 07:40