"Két lehetőségem volt a hajrá előtt: vagy üres kézzel megyek haza egy korai akció után, vagy megszerzem életem legnagyobb győzelmét"

- ezt mondta a Milánó-Sanremo megnyerését követően Jasper Stuyven, aki tényleg mindent egy lapra tett fel a hajrában, és nagyon hamar, 2.5 kilométerrel a cél előtt elindult.


Utólag már tudjuk, ez volt a jó döntés, hisz a mezőnyben sokan kivártak egy kicsit, Stuyven pedig - a rá felugró Kragh-ot lerázva - csak hazaért.
Van Aert egy picit csalódott a Sanremo után, hisz szerinte meglettek volna a lábai a győzelemhez, van der Poel viszont úgy érzi, hogy nem hibázott, csak rossz döntést hozott a verseny végén. Amit egyébként az ötödik helyen zárt.
Kerékpár
Van der Poel erődemonstrációval tért vissza, Pidcock versenye drámaian ért véget
19 ÓRÁJA

Jasper Stuyven

(Trek - a Sanremo győztese)


"Tele volt gyors srácokkal az első csoport, ha velük jövök meg, valószínűleg nem lett volna esélyem a győzelemre. Szóval korábban kellett próbálkoznom, és mivel egész nap meglepően jól éreztem magam, nyomtam egy all-int. Lehet, hogy tízből kilencszer elkapnak, de nekem most ez volt az egyetlen esélyem. Két lehetőségem volt a hajrá előtt: vagy üres kézzel megyek haza egy korai akció után, vagy megszerzem életem legnagyobb győzelmét."

Caleb Ewan

(Lotto - a 2. helyezett)


"Megint második lettem, de legalább világosan kiderült számomra, hogy egyszer tényleg lehet esélyem Sanremót nyerni. Viszont most újra egy kevéssel lemaradtam, és ezért csalódott vagyok. Tudtam, hogy a Poggión elől kell menni, de aztán erőm már nem maradt arra, hogy Jaspert kövessem. Kicsit kivártunk, és ott ment el a lehetőség mindenki számára. Utána már én voltam a leggyorsabb, de talán némileg későn reagáltunk arra az akcióra."

Wout van Aert

(Jumbo - a címvédő, aki most 3. lett)


"Sajnálom hogy nem nyertem, mert a lábam meglett volna hozzá. Nehéz helyzetben voltam a Poggio aljához érve, mert választanom kellett. Maga a támadás ténye nem lepett meg, sokan voltunk, szóval várható volt, hogy valaki elindul. Én nem mentem, mert tartottam attól, hogy ha arra az akcióra reagálok, akkor később nem marad erőm a sprintre. Ez a döntésem most nem jött be."

Ew8F750WUAYIAT-.jpg

Fotó: Eurosport

Mathieu van der Poel

(Alpecin - a Saremo 5. helyezettje)


"Szerintem nem hibáztam, egyszerűen csak nem hoztam jó döntést a verseny végén. Bíztam abban, hogy ha hosszút nyitok, meglehet a győzelem, de páran bejöttek elém, és már amúgy is a limiten voltam. Ez most a győztes részéről tényleg egy igazi szerencsejáték volt, hisz korán elindult, és haza is ért. De Jasper szépen tartotta az előnyét velünk szemben, szóval összességében a legerősebb versenyző nyert."

Peter Sagan

(Bora - aki az elmúlt két évhez hasonlóan megint negyedik lett)


"Sokkal jobban éreztem magam, mint a Tirrenón. A Poggión ugyan minimálisan leszakadtam, de a tapasztalat segített, és Kwiattal gyorsan felzárkóztunk. A sprintben talán rossz kerékre tettem, mert így utólag már látom, hogy nem van der Poel mögött kellett volna mennem. Azt hittem, az a jó pozíció... Ez van, összességében jó napot zártam."
Spaziociclismo, Cyclingnews, Cycllingweekly
Kerékpár
Sár, bukások, Pieterse - újabb epikus dagonya a világkupában
21 ÓRÁJA
Tour de France
„A Tourt szívesen törölném az agyamból” – Enric Mas mélyről jött vissza a Vuelta-dobogóra
TEGNAP - 17:18