Prati di Tivo, vagyis az első komoly teszt Wout Van Aert számára. A Jumbo versenyzője ugyan elvesztette az első helyét összetettben, de nem kapott nagyon sokat Pogacartól. A mai hegyi befutós szakasz után csak bő fél percre került a kék trikótól.


"Kihajtottam magam, végig próbáltam a legjobbamat hozni. Arra figyeltem, hogy ne reagáljak mindenre azonnal, és saját tempóban másszam a hegyet. Azt ugyan egy kicsit sajnálom, hogy a csoportunkban csak én dolgoztam, mert így elég sok energiámat elvitte az üldözés, de nem vagyunk rossz helyzetben."
És ez tényleg így van, ugyanis a 14.5 kilométer hosszú Prati di Tivo után Wout Van Aert csak 35 másodpercre került a szakaszgyőztes Tadej Pogacartól, aki ma a fehér trikó mellé a kéket és a zöldet is megszerezte.
Kerékpár
Súlyosak Egan Bernal sérülései, gerincműtétre volt szükség
7 ÓRÁJA
A BikeExchange-nél Simon Yates második helyének lehet örülni, bár ő a korábbi hátránya miatt összetettben már nem játszott. A többiek (Landa, Quintana, Almeida) nagyjából együtt jöttek meg, Bernal kapott egy kicsit többet,  pedig az első komolyabb támadást még ő vállalta be. Aztán jött Geraint Thomas akciója, de végül Bernalhoz hasonlóan ő is 58 másodpercet kapott (Alaphilippe jóval többet, ő 1.48 lemaradással ért célba).
Vasárnap jön a castelfidardói körözés, ahol ha nem fáradt el nagyon, akár Van Aert sem lenne egy rossz tipp a győzelemre. A szokásos időben, 13.15-kor kezdünk az Eurosport 2-n (bár a tenisz miatt ez nem biztos, hogy mindenkinél látható lesz). Az Eurosport Player azonban az ilyen esetekre jelent tökéletes megoldást, a szakasz ismétlése 18.30-tól lesz az Eurosport 1-en. 
Kerékpár
Veszélyben a szezon? Busszal ütközött a Tour de France-győztes bringás
21 ÓRÁJA
Kerékpár
Sam Bennett: „Egy évet elpazaroltam, de k*rvára küzdeni akarok a zöld trikóért”
TEGNAP 11:39