Van Aert és csapata nagy erőkkel készül a tavaszi klasszikusokra. Rengeteget erősödtek, és több dolgon is változtattak az offszezonban, úgyhogy lehet okuk az optimizmusra.

Most már Tiesj Benoot, Christophe Laporte és Tosh Van der Sande is a Jumbót erősíti, így aztán joggal lehetsz bizakodó.
Ha mindenki hozza, amit tud, óriási lesz a különbség 2021-hez képest. Tavaly, néhány kivételtől eltekintve, egyedül maradtam elöl a végén. Annak a minőségi ugrásnak köszönhetően, amin most átestünk, az a terv, hogy legalább hárman-négyen ott tudjunk maradni.
Kerékpár
Egy csodahotel, ahol a tengerszinten is magaslaton lehetsz
22/01/2022 18:40
Szerinted ebben a szezonban felértek majd a Quick-Step mellé?
A cél, az, hogy versenyeket nyerjünk. Nem akarjuk másolni őket, de tanulhatunk tőlük. Nem kell előre eldöntenünk, hogy ki megy majd rá a győzelemre. Én leszek a kapitány, de vannak még olyanok a csapatban, akik oda tudnak érni a végén. Ez lehet az erősségünk.
Sok az új név, nem biztos, hogy könnyű lesz egységes csapatot építeni tavaszra.
Igen, azt megtanultam az elmúlt években, hogy kapitányként muszáj szolidaritást, együttérzést mutatnod a többiek felé. Nem elég az, hogy megvan a rangsor papíron, és reméled, hogy majd mindenki teszi a dolgát. Fontos, hogy mindenki higgyen egy magasabb, közös célban, de dolgozni kell azon, hogy ezt elérjük. Próbálok sokat beszélgetni az újakkal, főleg Laporte-tal, mert én vagyok az egyetlen, aki beszél franciául. (nevet)
A csapat sokat fektet az új segítők érkezésébe, de ezzel akkor egyre komolyabb nyomás helyeződik rád is.
Nem, ez az új helyzet inkább önbizalmat ad nekem. Kapitányként fizetnek és kezelnek, amihez hozzátartozik, hogy várják tőlem a győzelmeket. Én csak annyit várok el, hogy a lehető legjobb csapat legyen körülöttem. Ennek pedig feltétele, hogy nagyobb hangsúlyt helyezzünk a tavaszi klasszikusokra való felkészülésre. Örülök, hogy ebben van komoly előrelépés.
https://i.eurosport.com/2022/01/15/3288644.jpg
Ez mit jelent pontosan?
Most például már túlvagyunk néhány pályabejáráson, voltak megbeszéléseink arról, milyen taktikával megyünk majd, és közben próbáltuk erősíteni a csapatszellemet is. Tavaly pedig csak annyi volt, hogy megkaptuk a programot, megvolt, hogy ki melyik versenyen indul, aztán legközelebb csak a pályán találkoztunk.
Most az egész klasszikus-csapat elmegy magaslati edzőtáborba, korábban csak a legfontosabb emberek mentek.
Ez is egy példa az előrelépésre. Korábban az volt az elv, hogy a Tour előtt mindenki ment magaslatra, mert csak akkor lehetünk jók, a klasszikusokra készülők közül viszont csak a kapitányok mentek. Ez így nem volt rendjén. Persze voltak anyagi korlátok, de ez most már nem lehet akadály.
Amilyen gyakran csak lehet, ti mentek magaslatra. Más versenyzők számára ez mentálisan megterhelő.
Szerintem ez csak kifogás, amivel egyesek túl gyakran előjönnek. Magam is sokat beszélek a mentális dolgokról, szóval egyáltalán nem becsülöm alá a kérdést. De mégis mi abban a nehéz, hogy három hétig fenn vagy egy hegyen? Oké, nem könnyű a terep, de áldozatokat kell hozni.
https://i.eurosport.com/2022/01/15/3288645.jpg
Nyíltan kimondtad, hogy monumentumot akarsz nyerni az idén. Ez azt jelenti, hogy ha ez nem jön össze, kudarc lesz a tavaszod?
Ez nehéz kérdés, amire nem is fogok egyenesen válaszolni. (nevet) Minden a körülményektől függ. 2021-ben nem sikerült, de a tavasz ettől még nem lett rossz. Végül is három napról beszélünk, amikor mindennek klappolnia kellene.
via Het Nieuwsblad
Kerékpár
Van Aert nem viccel: rámegy a Roubaix-ra, a Flandriára és a többnaposokra is
18/01/2022 09:08
Kerékpár
Evenepoel: "Leülünk beszélni van Aerttal, hogy tiszta lappal indulhassunk”
13/01/2022 11:37