A L'Équipe mai számában végre Alejandro Valverdével is foglalkoztak. Tegyük hozzá, nem a francia újságírókon múlt, hogy sokkal kevesebb hírt lehetett olvasni Murcia kedvencéről az elmúlt hetekben. A spanyol a Liège-Bastogne-Liège óta most először vett részt versenyen, méghozzá egy csupán három napos, de kőkemény viadalon, a Route du Sudön, amelyen végül második lett Nicolas Roche mögött.
Ez az eredmény, egy visszatérési versenyen,nem hinném, hogy bukás lenne” – nyilatkozta Castres José Luis-Arrieta, a Movistar sportigazgatója. Apró aggodalomra az adhat okot, hogy a Tourmalet-t és a Col d'Aspint is tartalmazó királyszakaszon Roche mellett Rogers, vagyis Alberto Contador két segítője is megelőzte őt. Hosszú távon azonban így is abban hisz, hogy ő jár a megfelelő úton: „A Dauphiné túlságosan nehéznek tűnt ebben az évben, én pedig nem akartam ennek a kárát látni, nem akartam később megfizetni egy felkészülési állomásért. A nagyobb nyugalom érdekében jobb volt a Route du Sud” – tette hozzá a Tour de France-on eddig a hatodik helynél előrébb egyszer sem végző spanyol klasszis. „Mindent megteszek, hogy a dobogón végezzek. Tudom, hogy jó formában vagyok, és néhány hét múlva csak még jobb állapotba kerülök.
Sok kritika érte a Movistar vezetését amiatt, hogy ebben az évben – hiába volt tavaly második az összetettben, és szerezte meg a pöttyös, valamint a fehér trikót – nem nevezte Nairo Quintanát a Tour de France-ra. Erre is van magyarázata Arrietának: „Nagyon szép eredmény volt Nairotól az a második hely, de azt gondolom, Alejandro tavaly még nála is jobban teljesíthetett volna” – utalt arra, hogy egy mechanikai hiba miatt bringása tíz percet kapott az oldalszeles szakaszon. Addig amíg a nagy hármas: Contador, Nibali és Froome a Teidén, ő inkább Sierra Nevadán készült (ahol többek között Van den Broeck is). Szerinte az utolsó hét fogja meghatározni a sorrendet: „A Pireneusok lesz a döntő. Ám a Tourt bárhol el lehet veszíteni.”
Giro d'Italia
Dina Marci, Valter Attila, és minden ami Giro (ESB podcast)
2 ÓRA
A francia kör jövő szombati rajtja előtt még részt vesz a spanyol bajnokság időfutamán és mezőnyversenyén is, méghozzá az idei világbajnokság helyszínén, Ponferradában. Hat évnyi szünet után lehetne ismét hazája legjobbja, ő viszont abban reménykedik, júliusban tovább növeli a szakaszgyőzelmei számát.
Mit csinálnak a többiek?
Contador Mortirolóban: a Dauphiné - majdnem - megnyerése után a Tinkoff versenyzője hazautazott Luganóba, ott készült, a hétvégén pedig Jesus Hernandezzel a Mortirolón gyakorolt. Nem lesz ott a spanyol bajnokságon, július 2-án érkezik meg Yorkshire-be.Froome Châtelben: a Sky első számú embere a Dauphiné után – sérüléséből is gyógyulva – bejárta a Tour valamennyi szakaszát a Pireneusokban, méghozzá Richie Porte társaságában. Ezután csatlakozott a többi társához Châtelben, ahol a Sky néhány napos edzőtábort tartott. Kedden Froome-ék már a Vogézekben voltak, ahol további etapjait járták be az idei francia körnek. A folytatásban - egészen Yorkshire-be utazásáig - otthon, Monacoban fog edzeni.Nibali a San Pellegrinon: az Astana kiválósága – ahogyan arról több írásunk is megjelent – a Dauphiné után edzőtáborba vonult San Pellegrinoba. Most az olasz válogatott két napos összetartásán van, ismerkedik az új kapitánnyal, Davide Cassanival, még mindig Trentinóban. Ellentétben Froome-mal és Contadorral, ő ott lesz hazája bajnokságán mind a mezőnyversenyen, mind az időfutamon rajthoz áll.
Giro d'Italia
Dina Marci, Valter Attila, és minden ami Giro (ESB podcast)
3 ÓRA
Kerékpár
Fabio Jakobsen: „Tényleg találkoztunk, de Groenewegen nem kért tőlem bocsánatot”
8 ÓRA