Az Ineos régi önmagát idézve komoly tempót diktált a nap második felében, előbb Dennis, majd Carapaz szedte szét a sort, a szökevényeknek - köztük Valter Attilának - esélyük sem lehetett. De Chaves bebizonyította, hogy nem lehetetlen támadni, és volt csapattársa, Adam Yates előtt tudott szakaszt nyerni.


Persze, az is igaz, hogy az Ineos nem feltétlenül Chavestől tartott a leginkább, hisz ő a nap előtt majdnem másfél percre volt Adam Yatestől. Ettől még a megindulása nagyon szép volt, végig meg is tartotta az előnyét, és megnyerte a Katalán kör királyszakaszát.
Yates a 7 másodpercet kapó sorban jött meg (Woods, az összetettben már 3. Thomas, Kuss, Quintana, Valverde, Porte, Hamilton, és a 30. szülinapját ma ünneplő Kelderman mellett), vagyis az Ineos versenyzője megtartotta a zöld-fehér trikót. Továbbra is 45 másodperccel megy csapattársa, Richie Porte előtt.
Olympic Games
Primoz Roglic: „Hülyeség ezt a sikert egy Tour-győzelemhez hasonlítani”
9 ÓRÁJA
Valter Attila ma többek között Urannal, De Gendttel és a legtovább kitartó Kämnával együtt ott volt a nap szökésében, az FDJ magyar versenyzőjét az utolsó hegy lábánál, 19 kilométerrel a vége előtt fogták meg.
A Port Ainén végig Ineos vezetéssel - és komoly tempóban - haladt a mezőny, ebből tudott megindulni Chaves, aki a mai győzelmével három helyet jött előre az összetettben, és már a hatodik.
Pénteken hegyes, de lejtmenetes befutó vár a mezőnyre, 15.15-kor kezdünk az Eurosport 2-n (a szakasz ismét csak ott lesz látható, ahol nincs tenisz)! 
Olympic Games
Evenepoel a mai nap után nem indítaná magát az időfutam vb-n
TEGNAP 16:57
Olympic Games
Roglic nyerte az olimpiai időfutamot
TEGNAP 10:15