Sorozatban második nap szökésben, ez eddig igazán nem volt rá jellemző. De többek között tanulni jött a Katalán körre, és ma váratlanul jó lábai voltak. Valter Attila nagyot ment az ötödik szakaszon és bejött a nyolcadik helyre. 


"Pedig a tegnapi nap után most kértem, hogy ne legyek szökésre kijelölve, viszont erősnek éreztem magam, így végül csak mentem" - írta nekünk nem sokkal a pénteki szakasz vége után Valter Attila, aki az elmúlt két nap során nagyjából 240 kilométert töltött elmenésben.
"Ma viszont hatalmas harc volt a szökésbe kerülésért, az első hegyig nem is tudott ellépni senki. Aztán kezdtem érezni, hogy nagyon rendben vagyok, csomót próbálkoztam, de nem jött velem senki. Meg nem is nagyon engedtek el. Aztán kicsit kiengedett az út, jött egy nagyobb sor, és abba raktam bele. Csak ugye sokan voltunk, nem nagyon akart senki vezetni. Aztán valahogy Jungelsékkel végre elgurultunk."
Olympic Games
Monti arany, majd Vuelta – Pidcock olimpiai bajnokként utazik a spanyol körre
8 ÓRÁJA
A kaotikus befutót hozó 5. szakasz hajrájában Kamna végül otthagyta a szökevénytársait és egyedül ért haza, Valter pedig egy nagyobb sorral jött meg a nyolcadik helyen.
"Egész nap résen voltam, nagyon jól esett végig ilyen formában lenni. Az utolsó emelkedő után még egy kis erőt előrántottam, így tudtam felérni. Úgy érzem, hogy ma végre tényleg versenyeztem."

ExaJ8GdXIAQji2U (1).jpg

Fotó: Eurosport

Ezzel a teljesítménnyel nyilván a szakvezetés, így Philippe Mauduit sportigazgató is elégedett lehet, pedig ő korábban - legalábbis az FDJ honlapjára felkerült cikkekben - elég kritikus hangnemet ütött meg a versenyzőivel szemben.
"Teljesen jogosan, mert nem kezdtünk erősen és tényleg nem ezért jöttünk" - írta Ati. "Itt nem ordibálásra kell gondolni, teljesen normálisan elbeszélgetett velünk. Ő és mi is éreztük, hogy ennél több kell. Ma viszont végre nagyon elégedett volt."
Akárcsak a magyar szurkolók, hisz ez a nyolcadik hely, és a sorozatban bemutatott második szökés tényleg nagyon szép teljesítmény.
Szombaton az utolsó előtti szakasszal folytatódik a Katalán kör, mi pedig megyünk vissza az Eurosport 1-re. Szóval mostantól semmiről nem fogunk lemaradni.
Na de mi kell ahhoz, hogy Valter Attila holnap újra szökjön? 
"Nem sok, csak jó lábak." 😀
Olympic Games
Primoz Roglic: „Hülyeség ezt a sikert egy Tour-győzelemhez hasonlítani”
TEGNAP 08:59
Olympic Games
Evenepoel a mai nap után nem indítaná magát az időfutam vb-n
28/07/2021 16:57