Magyar szurkolóként nyilván megfordulhatott bennünk a gondolat, hogy nyugodtan mehetett volna magáért, de most egész egyszerűen nem ez volt a feladata. Valter Attilának segítenie kellett az UAE Tour első hegyi befutós szakaszán az összetettben jól álló Anthony Roux-t, így számára egy átmozgató edzéssé változott a keddi emelkedő. 


"Megértem a nézőket, de bennem nincs szomorúság. Ez egy ilyen sport, ezt látni kell, nekem egész egyszerűen ma ez volt a feladatom" - írta nekünk Valter Ati az UAE Tour első hegyi befutós napja után.
"Jól éreztem magam az emelkedő alján, nyilván tudtam volna menni, de segíteni kellett, és persze semmi garancia nem volt arra, hogy én például a legjobb ötben zárok a szakaszon. A csapat úgy ítélte meg, hogy Roux esetleges összetettbeli Top 10-es helyezése több ér, és így én teljesen egyetértek velük. Ezzel viszont nekem egy átmozgató edzéssé változott az emelkedő. Amúgy ne felejtsük el, ez volt az év első hegyi befutója, szóval nem kell elsietni semmit. :)"
Kerékpár
Vas Blanka: „Egy dobogónak tudnék örülni”
4 ÓRÁJA

Eu66eNIWgAI_r1I.jpg

Fotó: Eurosport

Valter Attila tehát a mai szakaszon nem tett mást, mint végrehajtotta a csapatutasítást, és segítette a szakasz előtt összetettben a 7. helyen álló Roux-t. Akárcsak Badilatti vagy Le Gac, végig a francia versenyzővel maradt, és végül 7.16 hátránnyal jöttek meg. Roux egyébként négy pozíciót visszaesett összetettben (most a 11.), de továbbra is ő a legjobb fdj-s versenyző. 
Mi pedig a folytatást illetően abban bízhatunk, hogy két nap múlva Ati talán már mehet magáért. Az UAE Tour szerdán egy sík, várhatóan mezőnyhajrás nappal folytatódik, élő közvetítés 11.45-től az Eurosporton!
Kerékpár
Philippe Gilbert búcsúzik: „A virágokat a dobogón adjátok ide, ne a rajtnál, köszi!”
10 ÓRÁJA
Kerékpár
Karbonsemlegesség karbonvázon?
TEGNAP 15:27