Sikerülhet szép eredményt elérni.

A 24 esztendős magyar bajnok bringás szombaton érkezett meg a wollongongi vb helyszínére, és mint a közmédiának elárulta, némi nehézséget okozott számára, hogy ruhái csupán kétnapos késéssel érkeztek meg. Utolsó hosszú edzését szerdán végezte el a 266,9 kilométeres viadal előtt.
Az elmúlt évek válogatott versenyeinek tapasztalatain okulva nem akart számszerű célt kitűzni. Kiemelte, a formája megfelelő a jó szerepléshez, ám kemény dolga lesz neki, és a pénteken az U23-asok versenyében érdekelt Fetter Eriknek is, hiszen mindketten egyedül lesznek a mezőnyükben, míg más nemzetek akár 6-8 versenyző között oszthatják meg a feladatokat. Hozzátette, a pálya karakterisztikája mindkettejüknek fekszik, a két szeptemberi kanadai egynaposhoz hasonlít: Québecben Valter 27., Montréalban 18. lett.
Országúti Világbajnokság
Valter Atiéknak fogalmuk nem volt, hol állnak a vb-n, Pogačar és van Aert kiakadt
10 ÓRÁJA
"Tudom, hogy fejlődtem, jobb vagyok és nyugodt. Sikerülhet szép eredményt elérni" - hangsúlyozta, ugyanakkor kiemelte: csak azt tűzte ki célul a vasárnap közép-európai idő szerint hajnali 2.15-kor kezdődő viadalra, hogy magabiztosan versenyezzen és jól helyezkedjen.
Rámutatott: a klubjában szerzett tapasztalatait beépítve válogatott színekben is szeretne előre lépni, ugyanakkor ez az eredményben elsőre még nem biztos, hogy meg fog jelenni.
"Elismernek klubszinten, mikor nagy versenyeken szerepelek, szeretném, ha a magyar mezre is így tekintenének" - tette hozzá.
Az esztendő végén a Groupama-FDJ-től a Jumbo-Vismához szerződő Valter kiemelte, jelenleg még a francia csapat nyújt segítséget számára - például a francia válogatott vitte ki Ausztráliába a kerékpárjait -, az utolsó versenye után utazik ki majd először Hollandiába. A tervek szerint három olaszországi egynaposon, köztük utolsóként a lombardiai körversenyen zárja az évet.
"Örülnék, ha nem itt érne véget a szezonom a világbajnokságon. Kivéve, ha nyerek..." - fűzte hozzá nevetve Valter.
Az országúti kerékpárosok világbajnoksága élőben követhető az Eurosport csatornáján, illetve az eurosport.hu-n, valamint az Eurosport Applikációban is.
MTI
Kerékpár
Evenepoel óriásit ment, Valter Ati ugyancsak, Van der Poelt letartóztatták - ESB podcast
25/09/2022 - 10:59
Országúti Világbajnokság
„Gond nélkül megjöttem a legjobbakkal, de nem volt extra napom” – Fetter Erik mesél a vb-ről
24/09/2022 - 15:21