A Rouleur magazin internetes oldala '

The 

smartest moves' címmel közölt cikket a szerintük legokosabbnak és legérdekesebbnek tűnő igazolásokról. A listára az FDJ versenyzője, Valter Attila is felkerült.

Bardet, O'Connor, Matthews, Haig, Garcia Cortina, Froome, és persze Valter Attila. Ők kerültek fel a Rouleur magazin listájára, amely azokat az igazolásokat tartalmazza, amely a szerkesztőség véleménye alapján mind az adott sor, mind a versenyző szempontjából a lehető legokosabb választásnak tűnik.
Nézzük mit írtak egészen pontosan Valter Atiról, aki nemrég egy podcastben elmesélte nekünk, hogy várhatóan a valenciai körön (02/3-7) láthatjuk először az FDJ mezében.
Giro d'Italia Donne
31. szakaszát nyerte Marianne Vos a Girók történetében, Vas Blanka az 54. lett - videó
2 ÓRÁJA
Attila ugyan csak egy szezont töltött el World Tour szinten, de a 22 éves magyar fiú ennek ellenére a legígéretesebb hegyimenők közé tartozik. Tavaly megnyerte hazája körversenyét, a Tour de Hongrie-t, és teljesítette pályafutása első háromhetesét, a Girót.

134697920_836617897134972_4266509490435274036_o.jpg

Fotó: Eurosport

Annak ellenére, hogy kimagasló eredmény nélkül jutott el Milánóig, mégis sok csodálni való volt Valter teljesítményében. A 20. szakaszon Sestrierben kilencedik helyen zárt, többek között olyan rutinos GT-menőket megelőzve, mint Vincenzo Nibali és Jakob Fuglsang.
A Groupama-FDJ az elmúlt időszakban nagyrészt Thibaut Pinot köré összpontosította az erőit, de most a folyamatosan fejlődő David Gaudu-val szintén jó esélyeik lehetnek valamelyik háromhetesen. Ha Valter pályafutása ilyen ütemben halad előre, akkor előbb-utóbb fontos versenyzővé válhat a francia csapatban.
Rouleur
Giro d'Italia Donne
31. szakaszát nyerte Marianne Vos a Girók történetében, Vas Blanka az 54. lett - videó
2 ÓRÁJA
Tour de France
Jakobsen mesébe illő visszatérése, máris gazdát cserélt a sárga trikó - összefoglaló
4 ÓRÁJA