"Az idei versenyprogramomnál én sem választhattam volna jobbat" - mondta Valter Ati egy hónappal ezelőtt az ESB podcastben. Az FDJ kerékpárosa akkor még valenciai kezdésről mesélt, de azt a versenyt sajnos törölték, így az ő bemutatkozása is csúszik.


Ati szerda helyett a hónap végén, a február 21-én rajtoló UAE Touron indítja a 2021-es szezont, vagyis ott lesz az év első World Tour versenyén. Akárcsak a Tour de France tavalyi győztese, Tadej Pogačar, a friss cyclo cross világbajnok Mathieu van der Poel vagy például Chris Froome.
Azt megszokhattuk, hogy az UAE Touron kifejezetten jó a sprinter felhozatal, ez a programba bekerült 5 sík szakasz miatt most sem lesz másként. Az előző Tour zöld trikósa Sam Bennett, a tavalyi Vueltán két szakaszgyőzelemmel záró Pascal Ackermann, Caleb Ewan, Fernando Gaviria, Jasper Philipsen, Giacomo Nizzolo és valószínűleg Elia Viviani is ott lesz a rajtnál.
Olympic Games
Evenepoel a mai nap után nem indítaná magát az időfutam vb-n
10 ÓRÁJA

EtIsspqXYAIFJ2R.jpg

Fotó: Eurosport

A hazai pályán tekerő UAE Emirates természetesen a legjobb sorát indítja, Pogačar mellet két friss igazolás, a Sunwebtől megszerzett Marc Hirschi, Rafal Majka és Davide Formolo is az UAE Touron kezdi a szezont.
Valter Attila még január elején mesélt nekünk egy podcastben az első fdj-s edzőtáboráról, a francia nyelvtanulásról és arról, hogy kifejezetten elégedett az idei WT-központú naptárával. Aminek első állomása az UAE Tour lesz. Élő közvetítés minden nap az Eurosporton!
Olympic Games
Roglic nyerte az olimpiai időfutamot
17 ÓRÁJA
Olympic Games
Szlovén arany az időfutamon, Roglic egy percet adott Dumoulinnek
17 ÓRÁJA