"Az idei versenyprogramomnál én sem választhattam volna jobbat" - mondta Valter Ati egy hónappal ezelőtt az ESB podcastben. Az FDJ kerékpárosa akkor még valenciai kezdésről mesélt, de azt a versenyt sajnos törölték, így az ő bemutatkozása is csúszik.


Ati szerda helyett a hónap végén, a február 21-én rajtoló UAE Touron indítja a 2021-es szezont, vagyis ott lesz az év első World Tour versenyén. Akárcsak a Tour de France tavalyi győztese, Tadej Pogačar, a friss cyclo cross világbajnok Mathieu van der Poel vagy például Chris Froome.
Azt megszokhattuk, hogy az UAE Touron kifejezetten jó a sprinter felhozatal, ez a programba bekerült 5 sík szakasz miatt most sem lesz másként. Az előző Tour zöld trikósa Sam Bennett, a tavalyi Vueltán két szakaszgyőzelemmel záró Pascal Ackermann, Caleb Ewan, Fernando Gaviria, Jasper Philipsen, Giacomo Nizzolo és valószínűleg Elia Viviani is ott lesz a rajtnál.
Kerékpár
Pogačar két nagy körön indul, tele lesz sztárral a Giro-mezőnye
15 ÓRÁJA

EtIsspqXYAIFJ2R.jpg

Fotó: Eurosport

A hazai pályán tekerő UAE Emirates természetesen a legjobb sorát indítja, Pogačar mellet két friss igazolás, a Sunwebtől megszerzett Marc Hirschi, Rafal Majka és Davide Formolo is az UAE Touron kezdi a szezont.
Valter Attila még január elején mesélt nekünk egy podcastben az első fdj-s edzőtáboráról, a francia nyelvtanulásról és arról, hogy kifejezetten elégedett az idei WT-központú naptárával. Aminek első állomása az UAE Tour lesz. Élő közvetítés minden nap az Eurosporton!
Kerékpár
Van Avermaet nem akar az új Djokovic lenni
21 ÓRÁJA
Kerékpár
Gino Mäder: „Most akkor köpjem szembe magam és támogassam a sejket?”
TEGNAP 16:54