Végre eljött a nap, a valenciai kör törlése után az UAE Touron Valter Attila is elkezdi a 2021-es szezont. Kiváló mezőnyben, ráadásul a csapata első számú embereként.


Először élesben, ráadásul elég komoly mezőnyben, végre Valter Attila is elkezdi az idei szezont. Pogacarhoz, Nibalihoz, Valverdéhez és van der Poelhoz hasonlóan, Ati ott lesz a vasárnap rajtoló UAE Touron (élő közvetítés 11.45-től a Playeren!), vagyis jó időben és erős ellenfelek ellen tekerhet először ebben az évben, és persze először az FDJ mezében.
Ati ráadásul Badilattival együtt kiemelt embere lesz a csapatának, és bár az UAE Tourt a sprinterek versenyének ismerjük, két hegyi szakaszon azért lesz lehetősége villantani.
Kerékpár
Vermeersch az első hivatalos gravel-világbajnok, Oss ezüstérmes
12 ÓRÁJA
1. Hogy utaztál és mióta vagytok a helyszínen?
Csütörtök este értünk ide, én előbb Amszterdamba, majd Párizsba repültem. Ott aludtam egyet a csapattal, aztán jöttünk ide a különgéppel, amit a szervezők biztosítottak. A gyors PCR-teszttől kezdve minden nagyon profin ment, a repülőn csak a csapatok utaztak, pont előttünk ült a Quick-Step és a Lotto, mögöttünk meg talán a Cofidis. 
2. Demare hiányában mi lesz a taktika az FDJ-nél?
Mivel nincs sprinterünk, így a hajrákban nem leszünk érdekeltek. Talán ha lesz egy-két szeles rész, akkor lehet próbálkozni, de mindenki azt mondja, hogy szélesek az utak, meg gyorsan változik a szélirány, szóval nehéz szétkapni a sort. A szobatársam, Matteo és én vagyunk a két kiemelt embere a csapatnak, a többiek majd nekünk próbálnak segíteni. 
3. Ez neked csak egy felvezető/bemelegítő verseny?
Nem. Minden verseny verseny, soha nincs olyan, hogy valamit lazára veszek. Én mindig, mindenhol odateszem magam, ez most is így lesz. Nem fogom túlizgulni a dolgot, stressz nélkül tekerhetek, de hajtani fogok, még akkor is, ha esetleg nem úgy fog menni, ahogy szeretném. Az év elején vagyunk, régen tekertünk élesben, de ettől még természetesen nem veszek vissza ha erősnek érzem magam. Egy valamit azonban nem szabad elfelejteni: itt azért nagyon magas lesz a színvonal.
4. Mit szóltál a nagy Pinot-interjúhoz, ami nemrég jelent meg a L'Équipe-ben?
Olvastam, gyakorlás céljából a felét le is fordítottam:) Ő tényleg ilyen, egy nagyon őszinte és szerethető srác. Lehet, hogy valaki szerint nem győztes típus, de azért pár komoly versenyt csak nyert már korábban. Jó, Tour de France-t még nem, de azt tényleg kevesen tudnak. Nem a sablont mondta, mindenbe őszintén beleállt, és ezt tök jó volt olvasni. Tényleg nagyon várom már, hogy vele versenyezhessek.

151196994_2835103746805846_1881649428664322626_n.jpg

Fotó: Eurosport

5. Mennyire volt rossz itthon a hidegben edzeni?
Néha fáztam, de idővel megszoktam a hideget, és tudtam 3-4 órákat is menni. Jók a ruháink, tudtam, mikor mit kell felvenni, bár a legtöbb cuccom egy kis késés miatt pont akkor érkezett meg, amikor én már elindultam Párizsba. Matteo (Badilatti) pont nemrég nyitotta ki a bőröndjét, tele van mindenféle jó cuccal:) Nekem is ugyanezt küldték, szóval mostantól lesz miből válogatni.
+1 Mi lesz veled az UAE Tour után?
A tervek szerint jövök haza. Én nem szeretek hónapokat távol lenni, szóval jó lenne pár napot itthon tölteni. Abban bízom, hogy már tavasz lesz, és lehet szép időben tekerni. Ha nem, akkor talán elmegyek Calpéra edzőtáborozni.
3. UAE Tour - Az ESB esélyesei
⭐⭐⭐ Tadej Pogacar, Adam Yates, Joao Almeida, Emanuel Buchmann 
⭐⭐ Daniel Martinez, Wout Poels, Alexey Lutsenko, Rafal Majka, Sergio Higuita, Ivan Ramiro Sosa
⭐ Alejandro Valverde, Jack Haig, Ben Hermans, Domenico Pozzovivo, Fausto Masnada, Patrick Konrad
☝ Valter Attila, Mathias Frank, Louis Vervaeke, Matteo Badilatti, Antonio Pedrero, Jan Hirt, Louis Meintjes
🗺️ Szakaszok/szintrajzok
🚴🏻 A rajtlista
📺 1. szakasz - Eurosport 2: 16.30 (Eurosport Player: 11.45)
Tour de France
„Thomas példája segít, hogy higgyek magamban” – Froome úgy érzi, lehet még egy nagy dobása
13 ÓRÁJA
Kerékpár
Ismersz olyan színházat, ahol a színészek fizetnek a fellépésért? – Megugrottak a csapatok költségei
TEGNAP - 17:57