Ezernyolcvanhét óra a kerékpáron, és összesen harmincnégyezer kétszázhúsz kilométer. Így nézett ki számokban Valter Attila 2020-as éve. A narancs mez és az előző szezon azonban már a múlté, mostantól mindent piros-fehér kék, fdj-s szemüvegen keresztül figyelünk.  


"Rengeteg dolog mellett talán azt sikerült a leginkább megtanulnom édesapám tanácsaiból, hogy a munka mindig megtérül. Bármilyen furcsa is volt az év tudtam, hogy nem befolyásolhatom, viszont annyit edzhetek amennyit csak akarok. Úgy érzem ez elég jól sikerült, ennyi kilométert és órát még sosem hoztam össze egy év alatt. Engem ez segített át a bizonytalan időszakokon és bármilyen is lesz 2021 az edzés és a fejlődés lehetősége mindig ott lesz nekem" - írta Ati a saját facebook oldalán, majd köszöntete mondott a magyar szurkolóknak az egész éves támogatásért.
"Remélem nektek is sikerült elérni az idei céljaitokat, jövőre pedig még sikeresebb évetek lesz! Köszönöm az idei támogatást és szurkolást! Boldog Új Évet mindenkinek!"
Giro d'Italia
Valter Attila: "Nem gondoltam, hogy ilyen harc lesz a győzelemért"
2 ÓRÁJA

134637609_836617840468311_5430236913344900441_o.jpg

Fotó: Eurosport

Az előző szezonban Ati ezernyolcvanhét órát töltött a kerékpárján, ami harmincnégyezer kétszáz kilométert jelentett. A 2020-as számait ő maga osztotta meg a facebook-on. Összesen 48 versenynapot teljesített a CCC-mezében, és 7800 versenykilométere volt élete első world touros szezonjában.
Nem utolsó sorban 13 év várakozást követően ismét magyarként indulhatott egy háromhetesen, amit összetettben a 27. helyen zárt. Ráadásul Ati tavaly 2005 után az első hazai kerékpárosként tudta megnyerni a Tour de Hongrie-t.
Giro d'Italia
Valter Attila: "Nem gondoltam, hogy ilyen harc lesz a győzelemért"
2 ÓRÁJA
Giro d'Italia
Valter Attila 4. helyének krónikája: hősies küzdelem, drámai végjáték - összefoglaló
3 ÓRÁJA