Valter Attila óriásit ment a Katalán kör utolsó szakaszán, és a két nappal ezelőtti nyolcadik hely után, ma harmadikként jött meg. Thomas De Gendt elvitte az utolsó szakaszt, Adam Yates pedig behúzta az összetettet.


Egy rövid, de meredek emelkedőkkel tarkított utolsó szakasz várt a mezőnyre. Valter Attila ma is nagyon aktív volt, bele is került a nap 32 fős szökésébe, sőt, ott tudott maradni a legerősebbekkel és támadgatott is. De Gendt és Mohoric elgurultak tőlük, és ketten harcoltak a szakaszgyőzelemért. 
Eközben hátul a Movistar próbálta meg szétkapni az esélyesek csoportját, hisz összetettben Valverde még harcban volt a dobogóért. Alaposan meg is rostálták a mezőnyt, de a pódiumra pályázókat nem tudták megrogyasztani. 
Kerékpár
Vermeersch az első hivatalos gravel-világbajnok, Oss ezüstérmes
11 ÓRÁJA
Az utolsó meredeken De Gendt otthagyta Mohoricot, aki lejtmenetben sem tudott felérni, így a belga 2019 után újra szakaszt tudott nyerni. A szökevények nagy csoportjából pedig Valter Ati volt a legerősebb, aki így szerzett egy csodálatos harmadik helyet egy kifejezetten nehéz egyhetes verseny utolsó szakaszán.
Az összetettben lényeges változás nem történt, teljes lett az Ineos söprés. Adam Yates győzött Richie Porte és Geraint Thomas előtt. Valverdének meg elégednie a negyedik hellyel. 
Tour de France
„Thomas példája segít, hogy higgyek magamban” – Froome úgy érzi, lehet még egy nagy dobása
11 ÓRÁJA
Kerékpár
Ismersz olyan színházat, ahol a színészek fizetnek a fellépésért? – Megugrottak a csapatok költségei
TEGNAP - 17:57