Getty Images

Vérprofi Quick-Step, villámgyors Gaviria

Vérprofi Quick-Step, villámgyors Gaviria
By Eurosport

The 11/07/2018 at 10:19Updated The 11/07/2018 at 10:31

Az összetett nem változott, Van Avermaet maradt sárgában.

Kényelmes, nyugis nap volt. Legalábbis az utolsó húszast leszámítva. Az első két szakasz során tapintható volt a feszültség, bukás is akadt rendesen. Tegnap, a csapat-időfutamnak is megvolt a maga stresszes jellege, így aztán érthető, hogy ma könnyen elengedte a mezőny azokat, akik menni akartak. A szakasz java részében, majd 200 km-en keresztül egy négytagú szökevénycsoport haladt elől, a végén azonban őrült üldözés folyt a szökevények és a főmezőny között. Mezőnyhajrá lett belőle, melyet a Quick-Step tanítani valóan vezényelt le, Fernando Gaviria pedig tökéletesen fejezett be.

Ez történt

A mezőny ma nem nagyon erőltette a dolgokat, és hagyta elmenni a szökni vágyókat. Egy négyfős csoport, Cousin, Perez, Claeys és Van Keirsbulck már az első métereken elgurult a többiektől, és néhány kilométer alatt jelentős előnyt épített fel. Hét és fél perc is volt a differencia a főmezőnyhöz képest, és ameddig lehetett, tartották magukat.

Hússzal a vége előtt a Quick-Step vezetésével megindultak hátul. Jelentős erőket kellett mozgósítani, hisz a szökevények előnye ekkor még mindig két perc környékén mozgott. Némi pánik is érezhető volt a mezőnyben, mert a kilométerek fogytak, ám a hátrány ehhez képest nem csökkent a megfelelő ütemben.

Öttel a vége előtt volt egy bukás, melynek a legfőbb kárvallottja alighanem Ilnur Zakarin volt, aki végül egy perc hátránnyal jött csak meg. A szökevényeket az utolsó kilométerre fordulva érték csak utol. A Quick-Step borzasztó precíz munkát végzett elöl, Max Richeze zseniális felvezetést rakott oda Gaviria elé, aki pokolian gyors volt a végén, és tökéletesen fejezte be azt, amit a csapat felépített. Peter Sagan jött meg másodiknak, André Greipel pedig harmadiknak.