A Párizsi Autószalon egyik fontos motorsportos látványossága a Honda új WTCC-s autója volt, amelyet hosszú tömött sorokban bámultak az autókedvelők. A japánok már korábban bejelentették, hogy a versenyautó festésével limitált darabszámú sorozatot (Civic 2.2 i-DTEC) dobnak piacra az új Civicből, most pedig arról számoltak be, hogy hamarosan jön a legfrissebb Type-R, amelybe már a WTCC-s autóhoz fejlesztett megoldások is belekerülnek.
"Lenyűgöző, sportos autó lesz, a Hondára jellemző összes vonással. A Type-R egy nagyon fontos vonal a Honda számára, és az új modellel megint az a célunk, hogy magasabbra tegyük a lécet a teljesítmény és a vezethetőség terén. Ezt az autót kifejezetten az európai piacra terveztük, és olyan technológiák kerültek bele, amelyeket a Honda WTCC-s szerepvállalása nyomán fejlesztettünk ki. Tervünk, hogy az új Type-R legyen a leggyorsabb első kerék hajtású autó a nürburgringi versenypályán" - mondta Manabu Nishimae, a Honda Motor Europe elnöke.
Közben Honda új WTCC-s autója már úton van Japába, ahol még egy utolsó teszt vár rá, mielőtt Tiago Monteiroval a volán mögött bemutatkozik a küzdőtéren, a suzukai WTCC fordulón.
Kerékpár
Fraile az új spanyol bajnok!
10 ÓRÁJA
Fotó: Bernard Asset
Kerékpár
Sam Bennett: „Nem vagyok balek, amikor kell, mutatom az erőt”
15 ÓRÁJA
Kerékpár
Van Aert nem tart ott, ahol szeretne, de nem szabad őt leírni
TEGNAP 11:46