Egyre inkább valóságnak tűnik a pletyka, hogy Froome még idén otthagyhatja az Ineost és az Israel versenyzője lehet. Sylvan Adams, a csapat milliárdos tulajdonosa korábban sem sajnálata a pénzt, ha valamit meg akart szerezni magának, most pedig a négyszeres Tour győztessel emelheti új szintre csapatát. "

Ha a főnök fejébe vesz valamit, akkor az úgy is lesz.

"Ben Hermans, az Israel Start-Up Nation bringása tette ezt a nyilatkozatot nemrég. A főnöke a csapat tulajdonosa, az 59 éves kanadai-izraeli vállalkozó Sylvan Adams, aki történetesen éppen azt tűzte ki célul, hogy sora dobogóra állhasson a Tour de France-on. Ehhez pedig a négyszeres győztes Chris Froome-ot nézte ki magának.
Kerékpár
Sagan: „Miért lenne probléma, hogy nem World Tour csapathoz kerültem?”
4 ÓRÁJA
Hetek óta tartja magát a pletyka, hogy Adams és csapata végrehajthatja az utóbbi évek legnagyobb és legmeglepőbb átigazolását a mezőnyben. Froome a sajtóhírek szerint elégedetlen az Ineos-nál, ahol a címvédő Bernal (és talán Thomas) mögött nem érzi úgy, hogy esélye lenne az ötödik Tour győzelem megszerzésére. Állítólag már nyáron szívesen elhagyná a brit csapatot, és itt jöhet képbe Adams és az Israel.
Froome a 4,5 millió eurós fizetésével a mezőny második legjobban kereső versenyzője, szóval az átigazolás, főleg a járvány okozta gazdasági válságban anyagi kérdéseket is felvet. Ezeket azonban könnyen rövidre lehet zárni, Adams 1,4 milliárd eurós személyes vagyonnal rendelkezik, tavaly simán kiperkált 1 milliót Madonnának egyetlen fellépésért az izraeli Eurovízión. Ha akarja, Froome-ot is gond nélkül kifizeti. 

Adams-ICA_Giro.jpg

Fotó: Eurosport

Az anyagi háttérrel a járvány alatt sem volt probléma a csapatnál, ahogy ezt Hermans megerősíti:
"Az egész idő alatt megkaptuk a teljes fizetésünket, még csak szóba sem került a téma."
Ha Adams tényleg nyélbe akarja ütni az átigazolást, nem lehet probléma az UCI szabályrendszere sem, hiszen az lehetővé teszi az év közbeni csapatváltást. Láttunk már ilyet, Van Aert vagy épp Dumoulin is szezon közben váltott, még ha utóbbi aztán nem is versenyzett. Froome érkezése az Israelnél viszont komoly kérdéseket vetne fel a keret jelenlegi minőségével kapcsolatban, ahogy arról Eric Van Lancker sportigazgató is nyilatkozott:
"
Ha Froome érkezik, az felvet egy újabb problémát. Ez az üzlet amúgy olyan, mint egy államtitok a csapaton belül. Amikor viszont létrejön, sürgős erősítésre lesz szükségünk.
Tavaly ilyenkor még prokonti csapat voltunk, a WT szinten versenyzés még sok bringásunknak túl sok.
"
Froome állítólag korábbi Skyos csapattársát, Mikel Nievét szeretné maga mellett tudni, de a kívánságlistáján szerepelnek az Izagirre-tesók is. Nem tudni, ezeket az üzleteket mikor szeretnék nyélbe ütni a csapatnál, az viszont biztos, hogy ha Froome-ot akarják kapitányuknak az idei Touron, lassan igyekezniük kell a bejelentéssel. 
Persze Adams megoldott már nehezebb feladatokat is. Mióta 2015-ben Izraelbe költözött, a milliárdos elhozta hazájába a Giro nagy rajtját, egy meccsre Lionel Messit is az országba csábította, sőt űrprojektet is finanszírozott, hogy Izraeli gépet juttassanak a holdra. Mindezek fényében nem szívesen fogadnánk az ellen, hogy Froome előbb vagy utóbb az Israel versenyzője lesz. 
Hln.be
Kerékpár
Kattognak a fogaskerekek a Jumbónál: hogyan győzhetik le Pogacart?
EGY NAPJA
Olympic Games
Döbbenetes utolsó körös fordítás az aranyért, és bukással eldőlő bronzmeccs a pályakerékpárosoknál
TEGNAP 10:03