Egy kis változtatás, és máris a következő idény egyik legizgalmasabb és legismeretlenebb tavaszi egynaposává változott a Milano-Sanremo. Az RCS Sport szervezői húztak egy váratlant, és beiktatták a programba a Pompieana elnevezésű emelkedőt. Ennek az újításnak köszönhetőn annyira megváltozott a verseny arculata, hogy már nem a sprinterek számítanak a legnagyobb esélyesnek. Sokkal inkább az egynapos menők, mint amilyen Philippe Gilbert. De akkor, hogy jön képbe Chris Froome?

philippe-gilbert_2662930b.jpg

Fotó: Eurosport

Gilbert egyetlen versenyt nyert a 2013-as szezonban
Kerékpár
"Az emberek azt hitték, egy ecuadori sosem nyerhet semmi komolyat"
EGY NAPJA
Az mindenki számára nyilvánvaló, hogy Froomenak nem lesznek győzelmi esélyei a Milano-Sanremon. A Pompeiana elnevezésű (5 km hosszú, átlagosan 5 %-os meredekségű, de 14 %-os résszel is rendelkező) emelkedő megmászása azonban, „edzésnek” kiváló lehet. „A következő szezont megint Ománban kezdem. Mindenki tudja, hogy a Tourra készülök. Ennek ellenére nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy elindulok a Sanremon. Az új hegy jó teszt lenne számomra” – mondta Froome, aki Gilberthez hasonlóan a Popeianához közel, Montercarlóban lakik.
A tavalyi világbajnok a Sky versenyzőjével ellentétben, bejelentkezett az olaszok legnagyobb egynapos klasszikusáért. Philippe Gilbert korábban kétszer volt harmadik a Milano-Sanremon.
„Az útvonalváltozás nekem nagyon jól jött. Tetszik, hogy bekerült a programba a Pompeiana. Az új heggyel, eléggé megnőttek az esélyeim”- nyilatkozta Gilbert. A belga versenyző 2014-ben mindent a Milano-Sanremo megnyerésére tesz fel. Allan Peiper sportigazgató szerint még az is előfordulhat, hogy Gilbert kihagyja a Flandriai körversenyt.
Mit tesz az új útvonal. A Milano-Sanremo csak úgy vonzza a sztárokat…
  •  A tavaszi klasszikusok időpontjai:
Március 23. Milano-Sanremo
Március 28. E3 Harelbeke
Március 30. Gent-Wevelgem
Április 6. Flandriai körverseny
Április 13. Paris-Roubaix
Április 20. Amstel Gold Race
Április 23. Fléche Wallone
Április 27. Liége-Bastogne-Liége
Olympic Games
Két hónapja eltörte a kulcscsontját, most olimpiát nyert a legyőzhetetlen Tom Pidcock
TEGNAP 08:12
Olympic Games
Újabb ezüst, de ez valami egészen más – Van Aert mintha csak a Tourt folytatta volna
TEGNAP 17:14