Imago

TVG: "Talán nem vagyok háromhetes versenyző"

TVG: "Talán nem vagyok háromhetes versenyző"
By Eurosport

The 19/05/2017 at 13:37Updated The 19/05/2017 at 13:42

Tejay Van Garderen már majdnem fél óra hátránnyal áll.

A Blockhauson szinte elsőként szakadt le a nagy nevek közül, az időfutamon még Quintanától is kikapott. A mai szakaszt, majdnem fél óra (egészen pontosan 27.25) hátránnyal kezdi. Egy újabb nagy kör, és egy újabb csalódást keltő teljesítmény. Pedig Tejay Van Garderen számára a 100. Giro az újjászületést jelenthette volna.

Tényleg nem akarok kifogásokkal jönni. Amikor korábban magyarázkodom kellett a teljesítményem miatt, az emberek mindig azt mondták: ó, itt van Tejay, és újra csak kifogásokat keres. Nem vagyok beteg, nem buktam. Egyszerűen nem haladok úgy előre, ahogy kellene. Nem forognak a lábaim. És az a legszomorúbb, hogy ennek nem tudom az okát.”

Tejay Van Garderen (BMC)

A blockhausos szakasz során, egész nap rendesen evett. Szóval az eléhezést is kizárhatjuk. De az a 3.46 hátrány akkor is sok. Főleg egy olyan versenyzőtől, aki minimum a Top 5-ben gondolkodott.

Jó volt a felkészülésem. Teljesen normálisan végigdolgoztam egy teljes hónapot. Tényleg bizakodó voltam. Azt hittem, hogy minden rendben lesz. A Romandián is tök jól mentem. Érthetetlen az egész…”