Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Dina, Fetter és Valter újra egy mezőnyben – három magyarral jön a Tour of the Alps!

Bodnár Gergő

Publikálva 18/04/2022 - 11:39 GMT+2

Nincs megállás, egy nappal a Roubaix után máris itt a folytatás, ráadásul egy olyan verseny kezdődik, ahol három magyar kerékpárosért szurkolhatunk. Akárcsak tavaly, a ma rajtoló Tour of the Alps-on, megint egy mezőnyben teker Dina Marci, Fetter Erik és Valter Attila.

Dina, Fetter és Valter újra egy mezőnyben – három magyarral jön a Tour of the Alps!

Fotó: Twitter

Majdnem egy hónappal az emlékezetes módon zárt Katalán kör után, Valter Attila visszatér a mezőnybe, és a ma rajtoló, öt szakaszos Tour of the Alps-al melegít a május 6-án rajtoló Giróra. Atinak ez lesz az ötödik, és egyben utolsó versenye, a Budapesten rajtoló olasz kör előtt.
„Ott van a fejemben, hogy mindjárt itt a Giro, de ez így volt már korábban is. Ezért nem fogok „finomabban” versenyezni az Alps-on” – mesélte nekünk Ati hétfő reggel, nem sokkal az 1. szakasz rajta előtt.
„Ez egy nyugis verseny, végig széles és jó utakon megyünk, szerintem az nagyobb veszélyt jelent, ha itthon, a forgalomban edzek. A Katalán körverseny óta a térdem miatt voltam pár napot Besançonban, az FDJ központjában, ahol teljesen kivizsgáltak, utána pihentem egy nagyot, és azóta tök jól mentek az edzések, nem voltam beteg, és a térdem sem zavart.”
A valenciai kör, az Algarve és a Katalán körverseny után, Attilának a ma kezdődő Alps lesz a szezon negyedik többnaposa, és - akárcsak tavaly - egyben az utolsó versenye a Giro előtt.
„A zárószakaszt leszámítva az előző évben nem ment túl jól nekem ezen a versenyen, mondjuk a fogammal is bajlódtam, de a Giróra aztán ennek semmi kihatása nem volt. Aki olasz kört akar nyerni, az már biztosan úgy jött ide, hogy tényleg legyenek jók a lábai.”
A Groupama-FDJ
Arra a kérdésre pedig, hogy Ati mivel lenne elégedett az Alps végén, csak ennyit válaszolt: „Érjek haza épségben, már tavaly is nagyjából ez volt a cél.”
A Groupama-FDJ mellett az Eolo-Kometa is ott lesz a mezőnyben, ráadásul két magyarral, Fetter Erikkel, és Dina Marcival.
„A hegyi edzőtáborban elkaptam valami gyomorvírust, amitől egy napig magas lázam volt, és a következő két napban sem éreztem túl jól magam” – mondta Fetter Erik, aki a betegsége miatt két hét után kényszerűségből félbeszakította a sierra nevadai edzőtáborát.
„A magaslat nem nagyon segített abban, hogy gyorsan rendbe jöjjek, erre jóval alkalmasabb a tengerszint, így inkább hazautaztam. Itthon tényleg egész hamar meggyógyultam, de nem buktam sokat, csak 3 nappal előbb jöttem el a tervezettnél. Az előző héten már teljes erővel edzettem, szóval szerencsére ez nem vetett vissza. Valószínűleg itt az Alps-on is napról-napra megy majd egyre jobban, szerintem azt a nyitónap fogom érezni, hogy a betegség mennyire fogott meg.”
az Eolo-Kometa is ott lesz a mezőnyben
Erik a 11. helyen zárt GP Industrián ment legutóbb, Dina Marcit viszont március eleje (a Strade Bianche) óta nem láttuk élesben.
„Megint az a feladatom, mint tavaly, minimum egy jó elmenésben ott kellene lennem. De úgyis mindent a verseny alakít, annyira rég mentem élesben, hogy nem is tudom megmondani igazán, milyen formában vagyok. Szerencsére otthon jókat tudtam edzeni, majd a hét során kiderül, mire megyek. Szokás szerint magas lesz a színvonal, jó nevek vannak a mezőnyben. Landáékkal például egy szállodában vagyunk, velük együtt is ebédeltünk” – mesélte nekünk Dina Marci még vasárnap este, aki ha esetleg menne egy kifejezetten nagyot ezen a héten, akár a Giro-keretbe is bejátszhatná magát.
A Tour of the Alps nyitószakaszát ma 14 órától közvetítjük élőben az Eurosporton, szerdán pedig jön a Fléche Wallonne, ahol a női versenyt 11.10-től mutatjuk, szintén az egyesen. Vas Blanka is ott lesz a mezőnyben, akárcsak vasárnap a Liège-Bastogne-Liège-n.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés