Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Valter és Fetter a hajrában próbálkozott, Dina szökött - így látták a magyarok az Alps 1. szakaszát

Bodnár Gergő

Frissítve 19/04/2021 - 20:05 GMT+2

Nagyot mentek a magyar fiúk az Alps első napján.

Valter Attila - Équipe Cycliste Groupama-FDJ (@GroupamaFDJ on Twitter)

Fotó: Twitter

Dina Marci 100 kilométert töltött szökésben, Valter Attila és Fetter Erik a hajrában próbálkozott egy támadással.

„Akartam a szökést, de nem biztos, hogy ez volt rá a legideálisabb szakasz. Egész nap szembeszélben mentünk, sok volt a sík és kevés a hegy”- írta nekünk a nyitószakasz után Dina Marci, aki bő 100 kilométert szökött a Tour of the Alps első napján, és végül 10.33 hátránnyal ért célba.
„Alessandro De Marchi erősebb volt nálam, ezt el kell ismerni, mielőtt leszakadtam róla, én már nyélen voltam. Még fogalmam sincs arról, mi lesz holnap, de ha a mezőnyben maradok, valószínűleg leszakadok. A szökés meg amúgy is a feladatunk.”
Viszonylag könnyű volt az egész nap, de a havazós részt nem szerettem
mesélte a hétfői napról Valter Attila, aki Pinot-val együtt a főmezőnyben jött meg.
„Tök jól éreztem magam a hajrában, épp ezért oda is szóltam Tobias Ludvigssonnak, hogy mit gondol egy esetleges támadásról. Azt mondta, miért ne. Szóval megpróbáltam, bár készültem rá, hogy gyorsan fel fognak rám ugrani. De jók voltak a lábaim, szóval adtam egy esélyt magamnak.”
Attilát valóban megfogták, majd pár kilométerrel később jött Fetter Erik próbálkozása. Aztán az innsbrucki befutó, ami nem volt teljesen nyugis.
„A világbajnoki pályán mentünk, itt alapból elég technikásak a lefelék, de azzal, hogy most az út mindkét oldalán ott parkoltak az autók, még veszélyesebb volt az egész. Egy kisbusz miatt majdnem össze is jött egy nagy bukás. Még az a szerencse, hogy senki nem nyitotta ránk az ajtót :) Kulacseldobásért eltiltanak, de nem sokkal a cél előtt engedik, hogy a parkoló autók között lejtmenetezzünk.”
picture

Dina Márton - Eolo Kometa Cycling Team

Fotó: Twitter

Valter Attilához hasonlóan, Fetter Erik is a főmezőnyben ért célba, az Eolo-Kometa versenyzője ráadásul a hajrában rövid ideig még egy támadással is próbálkozott.
„Személy szerint nekem jól ment nagyon, nem éreztem túl nehéznek a szakaszt. Egész nap kontrollált volt minden. A vége nyilván keményre sikerült, de semmi vész. Nekem a hideg miatt egyedül a hosszú lejtmenet esett egy kicsit rosszul” – írta Erik az első szakasz után.
A Tour of the Alps kedden egy hegyi befutós nappal folytatódik, élő közvetítés 14 órától az Eurosport Playeren, összefoglaló pedig este nyolctól az Eurosport 2-n!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés