Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Simon Yates: „Szerintem még nem vagyok topformában”

Bodnár Gergő

Publikálva 24/04/2021 - 10:03 GMT+2

A BikeExchange versenyzője elég simán megnyerte a Tour of the Alps-t, és a látottak alapján az összetett egyik nagy esélyeseként várhatja a Girót.

Simon Yates

Fotó: Twitter

Az olasz körverseny 1907 és 2017 között íródott története során egyszer sem tudta brit versenyző megnyerni az összetettet. Az elmúlt három évben viszont kétszer is övék lett a rózsaszín trikó: előbb Chris Froome, aztán tavaly mindenkit meglepve Tao Geoghegan Hart. De ki lesz a következő? Elnézve az Alps-on mutatott formáját, Simon Yatesnek nem túl rosszak az esélyei.
Mindenki azt kérdezi az Alps megnyerése után, hogy nem vagy-e túl korán topformában?
Végig jól éreztem magam, ez tény, de szerintem ez még nem volt a maximum. Van két hetem a rajtig, addig mindent tökéletesíteni fogok otthon, Andorrában.
Minden szakasz után elmondtad, hogy milyen jól működött a csapat.
Mert így is volt. Nézzétek meg, az elmúlt héten nem sokat mentünk síkon, szóval ilyen terepen azért nem túl egyszerű mindent felügyleni, ráadásul a sorunk szinte ugyanez lesz a Girón is. (Yates mellett valószínűleg Kangert, Schultz, Nieve, Hepburn, Meyer, Scotson és Juul-Jensen lesz ott a csapatban - a szerk.).
Egy ilyen Alps után mondhatjuk, hogy te vagy a Giro fő esélyese?
Szerintem nem. Mindenki más utat követ, nem ugyanúgy, és nem ugyanott készülünk. Ez a győzelem megvan, örülök neki, de a Girón mindenki nulláról indul. Az már egy teljesen új verseny lesz.
Az elmúlt évek miatt, duplán dolgozik benned a bizonyítási vágy a Girót illetően?
Ezt így nem mondanám. A múltat már lezártam, egyszerűen csak jól akarok menni. És igen, célom a rózsaszín trikó. Szeretem a Girót, ezt nem tagadom, nekem már elsőre is nagyon bejött a hangulata. Van még két hétig a rajtig, lehet tökéletesíteni a formát, de például az is feladat lesz mindannyiunk számára, hogy ne betegedjünk le.
picture

Simon Yates

Fotó: Twitter

És milyen Adam nélkül tekerni?
Annyira nem furcsa, mivel a múltban sem álladóan ugyanott indultunk. Szerintem teljesen rendben van, ha mindketten a saját utunkat követjük.
Szereted a focit, nagy Manchester United-szurkoló vagy, de mit szóltál, amikor meghallottad a bevezetni kívánt Szuperliga ötletét?
Nem győzött meg túlságosan a dolog. A kerékpársporthoz hasonlóan a labdarúgásban is fontosak a tradíciók, ezeket egyszerűen nem lehet figyelmen kívül hagyni.
Forrás: Gazzetta
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés