Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Dina Marci: „Szombat este még elég csalódott voltam”

Bodnár Gergő

Frissítve 15/05/2023 - 21:34 GMT+2

Közel volt a Top 10-hez, Dina Marci végül a 17.helyen zárt összetettben. Ismét ő lett a legjobb magyar a Tour de Hongrie-n, nagyot ment a pécsi szakaszon, a sorsdöntő dobogókői nap végét viszont nem bírta. Így Marci csak közel került az előzetes célként kitűzött legjobb tízhez. Ennek ellenére már nem szomorú, élvezte a versenyt, és ha kell, még a vasárnapi szakaszt is simán letekerte volna.

Hirschi nyerte a Tour de Hongrie-t, Dina Mártoné lett a fehér trikó

Akárcsak tavaly, megint Dina Marcié lett a fehér trikó a Tour de Hongrie-n.
Az ATT Investments versenyzője a jól sikerült pécsi szakasz után még a 8. helyen állt, a dobogókői napot azonban nem bírta olyan jól, mint a többiek, így végül legjobb magyarként, a 17. lett összetettben.
Nem volt messze az előzetesen célként kitűzött Top 10-től, de ettől még ő és a csapata is egy jól sikerült versenyen van túl, hisz az ATT Investments a fehér mellett, Matúš Štočeknek köszönhetően a zöld trikót is megszerezte. A pontverseny szorossága miatt, náluk valószínűleg nem volt túl nagy szomorúság, a neutralizált utolsó szakasz miatt.
Tizenhetedik helyen zártál. Elégedettség van benned, vagy inkább csalódottság?
Szombat este még elég csalódott voltam, de most azt mondom, hogy 95%-ban elégedett vagyok. A pécsi szakasz nagy élmény volt, ott szerintem tényleg megmutattam, hogy mire vagyok képes. Élveztem az egész versenyt, szép volt, jó volt, sajnos a második hegyi szakaszon nem adta ki, de az erőt illetően azért ott voltam a Top 10 környékén.
A csapatnál elégedettek voltak?
Örültek nyilván, de nem csak nekem, mert azért miénk lett a pontverseny is. Sok szökés, két trikó, interjúk, nem kevés megjelenés az Eurosporton, azért nekünk így elég jó versenyünk volt. Amúgy mindenki odáig volt a szervezéstől, szóval bejött nekik a Hongrie.
Te mit szóltál ahhoz, hogy neutralizálták az utolsó szakaszt?
Ha kell, én szívesen versenyeztem volna. Nyilván a csúszós utak miatt lett volna veszély, de ez egy ilyen sport. Az országúti kerékpárban mi veszélytelen?
A három sprint, két hegyi szakasz lebontás neked bejött?
Persze, nagyon is. Részemről maradhat így.
picture

Dina Márton - fotó: Németh András

Fotó: Other Agency

Volt valami extra beszélgetésed esetleg egy nagyobb névvel?
Geraint Thomas mellett nekem Lampaert nagy kedvencem, vele tudtam a 2. szakaszon beszélgetni. Szóba jött a Tour, mondta, hogy még nem tudja mi lesz vele, de nyilván szeretne keretbe kerülni.
Nyilván más volt a verseny, és elég mások voltak az ellenfelek, de ez a mostani 17.hely, a 2019-es Tour de Hongrie dobogóhoz képest hol helyezkedik el?
Nehéz összehasonlítani, mert az összetett dobogó azért mégiscsak dobogó, de most a pécsi szakaszon elég sokáig tudtam jönni Bernallal, ami komoly dolog. Meg azért Hirschi nyerte a versenyt, aki szerintem erősebb és jobb versenyző, mint Neilands.
Nem nagyon tudsz pihenni a Tour de Hongrie után, mert egyből itt a folytatás.
Hétfő este már utazom is tovább, jön az 5 szakaszos Fléche de Sud, aztán Tour de la Mirabelle, majd Lengyelországban a Marapolska.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés