Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Tour: megvan Didi utódja, a meztelen nőket szerető, laposföld-hívő szurkoló

Nagy Benjámin

Frissítve 15/07/2022 - 19:53 GMT+2

Noha az ördögöt nem lehet és nem is kell pótolni, egy furcsa drukker mindenképpen jellegzetes figurája lehet a következő Tour de France-oknak. Aki szorosan követi a történéseket, már kiszúrhatta őt a napokban, ha más nem, a 11. szakaszon, a Galibier-n, ahol teljesen egyedül, senkitől sem zavartatva integetett a mezőnynek. Lehetetlen nem észrevenni, az tuti – de ha egyszer pont ez a célja?!

Tour: megvan Didi utódja, a meztelen nőket szerető laposföld-hívő szurkoló - forrás: CyclingTips

Fotó: From Official Website

La terre est plate!
Azaz: „a Föld lapos!”
Ezzel az állítással lehet, hogy vitatkoznánk, mindenesetre Jacques Suchet nevét érdemes megjegyezni. Vagy ha nem is a nevét, akkor azt, hogy ő a laposföld-hívő szurkoló (ezt a jelzőt nem mi találtuk ki, a kerékpáros sajtó aggatta rá az utóbbi napokban), és egyből be fog ugrani, kiről is van szó.
A 11. szakaszon, a Galibier-n felfelé haladva történt, hogy a CyclingTips munkatársai észrevettek egy férfit, aki teljesen egyedül állt a többi drukkertől. Ez önmagában nem mondható ritka esetnek, sokan vannak, akik türelmesen, nyugodtan, csendes magányban várják a mezőnyt.
Na, Jacques pont nem ilyen. Rabruha, a nyakán-hátán óriási francia zászló és a kezében egy tábla a "La terre est plate" felirattal.
Jacques úgy üdvözölte az újságírókat, mint a rég nem látott barátokat.
"Nagyon jól szórakozom, mindenhol, mindenkivel viccelődöm, és élvezem, hogy valami különlegeset láthatnak az emberek a Tour de France-on.”
picture

Jacques Suchet - forrás: CyclingTips

Fotó: From Official Website

Ha már „különleges”: ha egy szurkolót kéne mondani a Tourok történetéről, akkor kapásból a legendás Didire esne a választásunk.
"Ismeritek Didit, az ördögöt, ugye? Ő befejezte, nem jön többé, mert már öregszik. Így hát átveszem a helyét, és olyan híres leszek, mint ő. Ott voltam, vagyok és leszek Mègeve-ben, a Galibier-n, Alpe d'Huez-ben, a Pireneusokban, azaz mindenhol. És mindenhol jól is érzem magam!”
Apróbb megjegyzés, hogy Didi még mindig ott van a Touron, legutóbb épp a 11. szakaszon lehetett látni a közvetítésben, de sebaj, ezt is el lehet nézni Jacques-nak.
De miért pont ilyen a jelmeze?
"Azért, mert feltűnő, így az emberek könnyen emlékezni tudnak rám. Ha valaki meglát a tévében, utána már mindig felismer. Meg az sem mellékes, hogy ennek a rabruhának jó az anyaga, nincs benne melegem, és mivel alatta meztelen vagyok, nem is izzadok túlságosan.”
Ha utánanézünk picit Jacques-nak, pár perc kutakodás után kiderül, hogy van egy 75 videót tartalmazó YouTube-csatornája, amire nagyon büszke (ide kattintva meg is lehet nézni: https://www.youtube.com/user/Jsuchet/videos.
Ezek között igazi gyöngyszemeket is találni, a mikulás jelmezes-atombombás és a „Femen 16" című, az 1950-es évekbeli meztelen nőket tartalmazó videója még semmi, a Pussy Riot nevű orosz punkzenekart dicsérő barettsapkás-kápolnás és a politikusokat is megjelenítő képsorok azért már egy fokkal komolyabbak.
Kiderül az is, hogy már a 2019-es és a 2020-as Touron is ott volt (hogy miért nem lett belőle sztár, azt nem értjük), és az is, hogy jól ismeri Didit, hiszen van közös videójuk.
Valószínűleg a következő napokban is látható lesz valamelyik szakaszon, és bár azt állítja, hogy a Föld lapos, azon se lepődjünk meg, ha valamelyik hegyen tűnik fel.
Forrás: CyclingTips
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés