Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Pogacar: „Nem veszíthettem volna el szebben ezt a Tourt”

Szabó Bence

Frissítve 22/07/2022 - 09:57 GMT+2

Tadej Pogacar mindent beleadott a Tour de France utolsó nagy hegyi szakaszán, de Jonas Vingegaard egyszerűen erősebb volt, és a szakasz végén még adott is a fehér trikósnak. Pogacar ennek ellenére nem bánja a történteket, miközben a sárga trikós nem győzött a csapattársainak hálálkodni. A Jumbo terve a szakaszon és a Touron is tökéletesen működött, Geraint Thomas pedig elmesélte, miből lett elege.

Tadej Pogacar

Fotó: AFP

Lássuk, hogyan látták a főszereplők az idei Tour utolsó hegyi szakaszát.
Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma - szakaszgyőztes és sárga trikós)
“Reggel mondtam a barátnőmnek és a lányomnak, hogy értük szeretnék nyerni. Ez működött. Büszke vagyok, hogy sikerült értük nyernem. A befutónál különösen boldog voltam. Ez egy nagyon kemény szakasz volt, nagyon örülök, hogy nyerni tudtam. Két nap viszont még hátra van Párizsig. Koncentráltnak kell maradnunk és napról napra haladni.”
“(Pogacar) megköszönte hogy megvártam, mire mondtam, hogy ez természetes. Nem akartam úgy otthagyni, hogy elesett. Ilyet soha nem tennék.”
“Szerencsére nagyon erős csapatom van, meg kell köszönnöm nekik. Hihetetlenek voltak. Wout még Pogacart is lerázta a végén. Kuss fantasztikus volt, de mindenki más is…”
Tadej Pogacar (UAE Emirates - szakasz és összetett második)
„Nem veszíthettem volna el szebben ezt a Tourt. Mindent beleadtam, nem bánok semmit. Ők (a Jumbo) jó munkát végeztek ezen a versenyen. Gratulálok nekik, nagyon erősek voltak. Ma a legerősebb nyert és szerintem összetettben is így lesz.”
"Rendben vagyok. Hirtelen esés volt, de épp olyan gyorsan vissza is ültem a bringára. Van néhány horzsolásom, de jól vagyok.”
picture

Tadej Pogacar (UAE Emirates) derrière le maillot jaune Jonas Vingegaard et son coéquipier de la Jumbo-Visma Sepp Kuss, lors de la 18e étape du Tour de France, le 21 juillet 2022

Fotó: Getty Images

„Az utolsó előtti emelkedőn, ahol még élt bennem a remény, mindent beleadtam. A bukás után aztán ez elkezdett visszaütni. Ráadásul ott voltak vele a csapattársai is. Próbáltam követni, de nem tudtam. Túl erősek voltak, hiába akartam reagálni, már nem tudtam. Szerintem eldőlt a Tour. Persze sose lehet tudni, sok minden történhet három nap alatt, de normális esetben vége van. Az időfutamon megint mindent beleadok majd. Gratuláltam Vingegaardnak az összetett győzelemhez, nagyon erős volt ma.”
Wout van Aert (Jumbo-Visma – szakasz harmadik és zöld trikós)
„Terveink voltak mára. A tegnapi naphoz képest ez jobban feküdt Jonasnak a hosszabb és meredekebb emelkedőkkel. Szóval az volt a terv, hogy támadunk és időt nyerünk.”
“Bár előnnyel kezdtem az emelkedőt, meglepett, hogy ilyen jól ment. A szökésben akartam lenni, hogy később segíthessem Jonast. Ez majdnem hiába volt, mivel utolérhettek volna a meredek rész előtt, de még egyszer meg tudtam húzni a sort és ez jól bevált.
“A pöttyös nem járt a fejemben, a cél az volt, hogy minél tovább elöl maradjak. Olyan előnnyel, amink volt, nem volt olyan forgatókönyv, hogy elöl tudok maradni. Már csak azért sem, mert annyi időt szerettünk volna adni, amennyi csak lehetséges.”
picture

Jonas Vingegaard

Fotó: AFP

Grischa Niermann (A Jumbo-Visma sportigazgatója)
„Sok kritikát kaptunk, hogy egyszerre szerettük volna megszerezni a sárgát és a zöldet, de egy olyan versenyzővel, mint Wout van Aert, nem teheted meg, hogy elhozod a Tourra csak a kapitányaiért dolgozni, személyes ambíciók nélkül. Ahogy minden nap látod zöld trikóban, hogy micsoda csapattárs, az hihetetlen. Nincs még egy olyan fickó, mint ő.”
“Nem féltünk, tudtuk, hogy Jonas erős. Szerettünk volna időt adni, és ez működött. Azért is akartuk ezt, mert magabiztosak voltunk abban, hogy hosszabb emelkedőkön ő a jobb hegyimenő. Ő most a legjobb hegyimenő a világon és ezt ma megint megmutatta.”
Geraint Thomas (Ineos – szakasz negyedik, összetett harmadik)
“Megkönnyebbültem, hogy vége van. Kicsit hullámvasút volt a szakasz, de rendben voltam. Amikor megindultak, csak a saját tempómban mentem, ezért is kerültem ki őket. Elegem volt a támadásaikból.”
“Az utolsó emelkedőn velük akartam maradni a meredek részig, aztán saját tempóra váltottam. Ott volt egy kis mélypontom, eléggé szenvedtem. Volt egy defektem is, ami nem segített, de utána jóval jobban éreztem magam. Csak követtem Dani (Martinezt), aki jó munkát végzett.”
picture

Geraint Thomas

Fotó: AFP

“Még ott van a holnap az oldalszéllel, semmi nem tükörsima ezen a versenyen. Aztán jön az időfutam, arra megpróbálok regenerálódni és készen állni.”
David Gaudu (FDJ – összetett negyedik)
„Nem az első hárommal küzdöttem, hanem a mögöttük lévőkkel, így velük maradtam. A legnehezebb része az volt, hogy lerázzam Nairo (Quintanát). De vannak napok, amikor minden tökéletesen alakul: betámadtam őt, leráztam, felértem Valentin (Madouasra), aki vezetett nekem, majd Thibaut (Pinot-ra), aki szintén, én pedig teljesen kihajtottam magam. Tökéletesen ment.”
„Az első három erősebb nálam, nincs mit szégyellnem. Vasárnapra mindhármuknak lesz egy Tour-győzelme. Én még sose végeztem ötben egy háromhetesen. Remélhetőleg ez lesz az első. Azt hiszem, a rajt előtt kiegyeztem volna ezzel. Bárhogy is, büszke vagyok arra, ahogy most állok, de még két nap hátra van, nekünk pedig fókuszáltnak kell maradnunk, mert bármi megtörténhet.”
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés