Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Egy utazás, ahol a verseny csak másodlagos – így élnek a szurkolók a Tour legendás emelkedőjén

Szabó Bence

Frissítve 30/06/2022 - 09:14 GMT+2

Évente szurkolók milliói látogatnak ki a Tour de France-ra, közülük vannak, akik napokat várnak a mezőnyre, hogy a legjobb helyről figyelhessék az elhaladó versenyt. Róluk szól a La Grand-Messe (Versenyláz) című film, ami kapcsán a Tourról, legendás emelkedőkről és versenyzőkről, szurkolói kultúráról és élményekről beszélgettünk a Duplacsavar podcast új részében.

Szurkolók az Izoard-on

Fotó: AFP

A Tour de France sok szurkolónak jóval többről szól, mint pusztán a verseny megnézése.
Mi vesz rá valakit, hogy napokat töltsön el nomád körülmények között, egy lakóautóban egy hegyen, hogy aztán szinte semmit ne lásson a versenyből, amire kilátogatott? Ez a kérdés alighanem sok kerékpársportot csak távolabbról figyelő néző fejében megfordult, de még a lelkesebb rajongók is sokszor csodálják ezt az eltökéltséget.
A La Grand-Messe című 2018-as film ebbe enged betekintést a hegyen táborozó szurkolók szemén keresztül. Megismerjük mindennapjaikat, konfliktusaikat, sokat látunk a francia szurkolói kultúrából és kicsit átélhetjük utazásuk élményét is.
A Duplacsavar podcast legújabb adásában pedig kibeszéljük, milyen élmények kötnek minket a Tourhoz, milyen utat választanánk, ha személyesen követhetnénk a versenyt, és mennyiben segített a magyarországi Giro-rajt abban, hogy többen vállalkozzanak egy ilyen utazásra.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés