Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A franciák 37 éve vágynak a sárga trikóra, megnéztük, mire számíthatnak az idei Touron

Kálmán Laci

Frissítve 28/06/2022 - 14:07 GMT+2

37 éve már annak, amikor legutóbb francia versenyző Tourt tudott nyerni. A sárga trikóra az idén sincs túl vastag esélyük, elég, ha például arra gondolunk, hogy több, mint egy éve nem végzett francia a hetedik helynél előrébb egy többnapos versenyen. Nézzük, az idén kik próbálnak meg, ha nem is összetettet nyerni, de legalább emlékezetes pillanatokat szerezni a hazaiaknak.

Thibaut Pinot

Fotó: Getty Images

Franciák, akik megpróbálnak bizonyítani az idei Touron.

Romain Bardet

A Girón harcban volt az összetettért, amikor egy betegség miatt ki kellett állnia. Nincs azonban veszve semmi, a Touron újra megpróbálhatja.
Kétszer is állt már összetett dobogón, azt gondolhatnánk, hogy már egy veterán versenyző, azonban még csak 31 éves, és láthatóan nagyon jól érzi magát jelenlegi csapatánál, a DSM-nél. A hegyi szakaszokon mindenképp számolni kell majd vele.
Azt mondta, minden napnak úgy megy neki, mintha egy klasszikus volna, de ismerve a kiegyensúlyozottságát, simán lehet, hogy a végén ott lesz a top 10-ben.
picture

Romain Bardet startet bei der Tour de France

Fotó: Getty Images

David Gaudu

Az idei Dauphiné megmutatta az erejét és a gyengeségét egyaránt. A verseny elején még hegyi befutót nyert Wout van Aert előtt, aztán a végén, amikor már közel volt a dobogó, elszállt az utolsó szakaszon. Ez a fajta hektikusság a tavalyi Touron is megmutatkozott, volt, amikor több, mint 20 percet kapott a többiektől, máskor meg simán versenyben volt velük. Így összetettben végül a 11. helyen zárt.
Noha összetett dobogóról álmodik, a szakaszgyőzelem valószínűbbnek tűnik, inkább az lehet a következő lépés a számára. A stabilitásán ugyanis még dolgoznia kell.
Nem tudni még, hogy Pinot vagy ő lesz-e a kapitány, de Gaudu állítja, mindketten félre tudják majd tenni az egójukat.
picture

David Gaudu sera-t-il le leader de la Groupama-FDJ sur le Tour de France ?

Fotó: Getty Images

Thibaut Pinot

Az ő teljesítménye meglehetős szélsőségeket mutat. Vagy brutálisan jó vagy kiábrándítóan rossz. Rengeteg érzelemmel versenyez, nem volt ember, aki ne érzett volna vele együtt, amikor könnyek között kellett feladnia a 2019-es Tourt, miközben a dobogóért harcolt.
Rengeteg sérüléssel küzdött az elmúlt két évben, de szó sincs arról, hogy le kellene őt írni. Ezt bizonyítja az is, hogy bő egy hete szakaszt nyert a svájci körön. A Top 10-re simán lehet esélye, bár úgy tűnik, ő inkább a szakaszokra megy majd rá.
„Nem érdekel, ha hatodik leszek a Touron vagy nyolcadik a Vueltán. Nem tesz boldoggá. Szakaszgyőzelemért állok majd oda a rajthoz Dániában.”
picture

Thibaut Pinot

Fotó: Getty Images

Guillaume Martin

A kiszámíthatatlanságára ezúttal is bizton számíthatunk. Egyik nap bukik majd öt percet, aztán másnap egy jó szökéssel visszakerül az összetett esélyesek közé.
Más szempontból azonban borzasztóan megbízható. Az elmúlt két évben ő volt a legjobb francia összetettben. 2020-ban a tizenegyedik, tavaly pedig a nyolcadik helyen zárt.
Azt is el kell azonban mondani, hogy a Cofidis 14 éve nyert legutóbb szakaszt a Touron, szóval a csapatnak lehet, hogy erre volna inkább szüksége, mint egy újabb top 10-es összetett helyezésre.
picture

Guillaume Martin

Fotó: AFP

Pierre Latour

Elég viszontagságos szezonja van, hogy mást ne mondjunk, három héttel ezelőtt az orsócsontját törte. Nyomás nélkül, de versenyhiánnyal tekerhet majd, úgyhogy a feszült és trükkös első hét aligha lesz egy sétagalopp a számára.

Szakaszvadászok

Benoit Cosnefroy-t az idén többször is csak egy hajszál választotta el a győzelemtől. Tehát, amikor jó napja van, akkor iszonyú erős tud lenni. Hátha épp a Touron jön ki neki a lépés.
Öt éve már, hogy Warren Barguil nyert két szakaszt és behúzta a pöttyöst. Az idén azonban úgy tűnik, ismét megtalálta a nyerő formulát, ami az ő támadó felfogásával könnyen szakaszgyőzelmet érhet neki.
picture

Warren Barguil, l'autre Français sur les Ardennaises ?

Fotó: Getty Images

A sornak itt még nincs vége, hisz lesz még jó néhány francia a mezőnyben, például a sprinter Bryan Coquard vagy a sokoldalú Valentin Madouas. De biztos, hogy ott lesznek a szökésekben is szép számmal.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés