Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Van der Poel is otthagyta a Tourt, irány Tokió

Eurosport
Eurosport

Publikálva 04/07/2021 - 13:14 GMT+2

Tour de France - Mathieu van der Poel is feladta a versenyt

Mathieu Van Der Poel of The Netherlands and Team Alpecin-Fenix Yellow Leader Jersey during the 108th Tour de France 2021, Stage 8

Fotó: Getty Images

A tavaly második szlovén Primoz Roglic után a nyolcadik szakaszig összetettben élen álló holland Mathieu van der Poel is feladta a Tour de France országúti kerékpáros körversenyt a vasárnapi, kilencedik szakasz előtt.

Van der Poel hat napon keresztül viselte az összetettben élen állónak kijáró sárga trikót, majd szombaton, az első hegyi szakaszt követően esett vissza a 23. helyre. A 26 éves kerekes már a szakasz után jelezte, hogy átgondolja a folytatást, majd a jelzett hétfői szünnap előtt meghozta ezzel kapcsolatos végső döntését. Az Alpecin-Fenix bringásának döntése várható volt, hiszen esélyesként utazik a tokiói olimpiára, így a hátralévő időben már arra koncentrál.
"Sajnos nem fogok rajthoz állni ma. A csapattal úgy döntöttünk, a legjobb az lesz, ha befejezem a versenyt, és innentől az olimpiára koncentrálok" - mondta. "Tudtuk, hogy ez nehéz lesz számomra. Vannak más céljaim is, de a pandémia miatt szinte lehetetlennek tűnt, hogy a teljes Touron itt tudjak maradni úgy, hogy Tokióban is a legjobb formámban legyek. Egy csodálatos hét van mögöttem, és vissztérek jövőre, hogy elmenjek Párizsig."
Forrás: cyclingnews.com, MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés