Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Lefevere: „Soha nem láttam még olyat, hogy az egész csapatom sír egy háromhetesen”

Bodnár Gergő

Frissítve 29/06/2021 - 20:35 GMT+2

Mark Cavendish három év után visszatért a Tourra, és szakaszt nyert. Ugyanúgy Fougères-ben, mint 2015-ben.

Mark Cavendish fotó: Anne-Christine POUJOULAT

Fotó: AFP

Amikor a keddi sprintben második helyen záró Jasper Philipsen 10 éves volt, Mark Cavendish már szakaszt nyert a Tour de France-on. Pályafutása során először. Ezt további harminc követte, amivel pillanatnyilag az örökranglista második helyen áll, Eddy Merckx mögött.
Mint mondja, már maga a tény, hogy részt vehet a Touron, egy óriási dolog, amit nehezen tud feldolgozni. Hisz a belga kör vége után úgy engedték el, hogy kimarad a Tour-keretből. Azt a Cavendisht, aki 8 hónapja a Gent-Wevelgem vége után még a könnyeivel küszködött, és majdnem biztos volt benne, hogy az utolsó versenyét teljesítette profiként.

Több, mint 100 győzelmünk van a háromheteseken, de még sosem láttam az egész stábot és az összes versenyzőnket sírni"
- mondta Patrick Lefevere, a már 101 GT-szakaszgyőzelemnél járó Quick Step főnöke.
"Cav olyan motivált volt, mint egy gyerek, aki az első versenyén indul. Sokáig azt gondolta, hogy rengeteg veszítenivalója van, pedig én folyamatosan hangoztattam neki, hogy nem tőled, hanem pont a többi sprintertől várják a győzelmet. És ha már itt vagy a keretben, miért ne sikerülhetne?"
És Cavendisnek ma sikerült, megvan a 31. Tour-szakaszgyőzelme, 13 évvel azután, hogy a Team Columbia mezében megszerezte az elsőt.
picture

Mark Cavendish első győzelme a 2008-as Tour de France-on

Fotó: Getty Images

„Durva éve volt, a szezon elején minden tervezett versenyét törtölték, aztán elment a török körre, ahol nem is szeretett volna indulni a koronavírus miatt. Négyet nyert, majd a belga körön is behúzott egy sprintet, pedig oda utolsó pillanatos behívóval érkezett. Aztán úgy köszöntünk el tőle, hogy nem vehet részt a Touron. Most meg itt áll zöldben előttünk…
Mikor sírod el magad, ha nem ilyenkor?
- tette fel a költői kérdést Lefevere, aki természetesen mindenkit emlékeztetett arra, hogy nyolc hónappal ezelőtt bizony ő volt az, aki lehetőséget adott a csapat nélkül maradó Cavendishnek.
picture

Mark Cavendish

Fotó: Getty Images

"Az angolokra jellemző, hogy mindig mindenre azt mondják: „köszönöm, köszönöm”. De tudom, amikor tőle hallom, akkor komolyan is gondolja. Most is ezzel jött, de én azt válaszoltam, hogy nem kell semmit megköszönnöd, hisz minimálbérért jöttél ide, én csak megadtam a lehetőséget. Amit úgy tudsz a legjobban meghálálni, ha sokszor lesprinteled a mezőnyt. És ő ezt most megtette.”
Tegyük hozzá gyorsan, nem máshol, hanem a Tour de France-on. Három év kihagyás után, erős mezőnyben, harminchat évesen.
Forrás: cyclingnews
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés