Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Jól nevelt, segítőkész, és minden pénzt megér – a menedzsere mesélt Tadej Pogačarról

Bodnár Gergő

Frissítve 22/07/2021 - 12:36 GMT+2

Alex Carera, Tadej Pogačar menedzsere beszél arról, mit jelent az ügyfele számára az újabb sárga trikó.

Pogačar sárga trikóban a csapattársai között

Fotó: AFP

Alex Carera a testvérével, Johnny-val együtt a kilencvenes évek vége óta dolgozik menedzserként.

Sok nagy nevű – főleg olasz – ügyfelük van, "náluk teker" többek között Nibali, Ciccone, Bilbao, Vendrame, Masnada, Formolo és Visconti is. Meg persze Tadej Pogačar. Alex Carera a Tuttobiciwebnek mesélt a szlovén versenyzőről, aki akárcsak tavaly, a sárga mellett a fehér és a pöttyös trikót is elhozta a Tourról.
Nincs még 23 éves, de már két Tourt nyert. Mondhatjuk, hogy születőben van egy új kerékpáros legenda?
Kilenc szakaszt nyert a három eddigi Grand Tourján, van két sárga trikója, és idén a Tirrenót meg Liége-t is behúzta. Ha rátenne egy olimpiai aranyat vagy mondjuk egy Lombardiát, az már tényleg Hinault-szintű bravúr lenne. Sőt, Merckx óta senki nem vitt haza sorozatban három trikót a Tourról. Nyilván nem szeretném hozzá hasonlítani Tadejt, de ugye tudjuk miért vannak azok a bizonyos rekordok…
Fiatal srác, így adja magát a kérdés: mennyire könnyű vele együtt dolgozni?
Teljesen olyan, mint Nibali. Megbízható és minden helyzetben kifejezetten nyugodt. Nekem annyi a dolgom vele, hogy a rengeteg felkérés ellenére viszonylag sok szabadidőt biztosítsak számára. Az üzleti ügyeit és a média megkereséseket én intézem, neki így ezzel a lehető legkevesebbet kell foglalkoznia.
Mióta ismeritek egymást?
Andrej Hauptmann, egy volt versenyzőm ajánlotta nekem, azt hiszem, a Lunigiana megnyerése után. Szóval junior kora óta dolgozunk együtt. Az irodámban jó ideje kint van a l’Aveniren szerzett sárga trikója, szerintem az a győzelem tette igazán híressé.
Mennyit ér most Tadej? Ha számokkal ezt egyáltalán ki lehet fejezni.
Ha a fizetését nézzük, akkor valahol 5 és 6 millió euró között. Egy Tour-győzelem azért dob az ember értékén, legalább 30%-ot. Szerintem könnyen elképzelhető, hogy idővel akár 2 millóval is többet kaphat. Idén szerintem bebizonyította mindenkinek, hogy nem a véletlen műve volt az a tavalyi fordítás.
A bal oldalon Carera, a jobb szélen Hauptman
És milyen srác Tadej, amikor nem látjuk?
Kivételesen jól nevelt, a köszönöm állandóan visszatérő szó nála, nem követel, nincsenek sztárallűrjei, ugyanakkor nagyon megbízik a hozzá közel álló emberekben, mint például Josebában, a spanyol masszőrünkben. Amikor tud azonnal segít, ahogy felmerült egy saját szlovén utánpótláscsapat megalkotásának lehetősége, ő egyből bevetette az összes kapcsolatát, és sikerült megfűznie a szponzorait. Így jött össze a Pogi Team. Ahogy Szlovéniában bemondták a tv-ben, hogy kezdődik a beiratkozás, kevesebb mint 24 órában belül beteltek a helyek, és megvolt a 100 fő. Azért kellett limitálni a jelentkezők számát, mert 100 bicónál nem tudtunk többet adni.
Akkor ő otthon már nagy sztár?
Nem véletlenül lett a szlovén turisztikai ügynökség reklámarca. Sőt, már saját szendvicsmárkája is van.
Szerinted van esélye arra, hogy hamarosan a Girón láthassuk?
Két-három éven belül biztosan. Tényleg szeret Olaszországban tekerni, ezt nem csak úgy mondja. Sőt, enni is szeret nálunk, pár alkalommal elvittem Montichiariba, az egyik kedvenc éttermembe.

Ha szeretnél minden reggel értesülni a legfrissebb híreinkről, iratkozz fel HÍRLEVELÜNKRE!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés