Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Froome ha kell, kulacsot hord, Quintana már korán nagy hátrányt gyűjtene

Bodnár Gergő

Publikálva 24/06/2021 - 17:17 GMT+2

Pár éve még a sárga trikó két nagy esélyeseként utaztak a Tourra, mára azonban mindkét versenyző célja alaposan megváltozott.

froome

Fotó: Eurosport

Három év kihagyás után, Mark Cavendish-hez hasonlóan Chris Froome is visszatér a Tour de France-ra. Pár éven keresztül nagy ellenfelek voltak Nairo Quintanával a sárga trikóért folytatott harcban, de furcsa mód a kolumbiai versenyző pont 2013-ban, még alig ismert versenyzőként volt legközelebb Froome legyőzéséhez.

Annak a Tournak az utolsó hetén emlékezetes módon szorongatta a sárga trikós Froome-ot, akinek ugyan volt egy egészen kényelmes előnye, de később azért csak bevallotta, hogy tartott a hegyeken szárnyaló (és amúgy TdF-újonc) Quintanától. A sokak által még alig ismert kolumbiai versenyző 2013-ban második lett összetettben, és a fehér mellett a pöttyös trikót is megszerezte. Froome meg elvitte a sárgát. Ahogy 2015 és 2017 között sorozatban három alkalommal.
Esetében szinte már az is csoda, hogy ott lehet a breszti rajtnál, Quintanával kapcsolatban azonban ez már a tél óta tudott volt. A tavalyi térdsérülést, térdműtétet és pár emlékezetes bukást hozó Tour után nehéz megtippelni, hogy mire lehet képes, hisz szokás szerint "elbújt” a szurkolók és a sajtó elől.
A Dauphinén újra megjelent a mezőnyben, de nem ment kifejezetten jól.
„Ami nem is meglepő, mert ezen a versenyen nekem soha nem ment különösebben, és az allergiám is nagyon zavart” – mondta Quintana, aki a 18. helyen zárta a Dauphinét.
A Tour-győzelemtől, vagyis "a sárga álomtól" évről-évre egyre messzebb került, most pedig, ha hihetünk neki, erre még csak nem is gondol.
„Ne lepődjetek meg, ha a verseny elején már jelentős, 10-20 perces hátrányom lesz. Most sokkal jobban érdekel egy-két szakasz, mint az összetett” – nyilatkozta Quintana, aki mellett a jó barátja és segítője Anacona, illetve a tesó, Dayer sem lesz ott az Arkeában.
picture

Nairo Quintana - Chris Froome - Tour de France 2013 Alpe d'Huez

Fotó: Reuters

Froome is valami hasonlóra készül, bár egy ilyen 2021-es idény (és persze a két évvel korábbi szörnyű bukás) után már senki nem vár tőle mondjuk összetett dobogót. Alapból „csak” országúti kapitánynak érkezik, hisz az Israel kiemelt embere Michael Woods lesz.
„Elég szimbolikus, hogy pont Bresztben térek vissza, hisz 2008-ban életem első Tour-indulása alkalmával ugyanitt kezdődött a verseny” – nyilatkozta Froome.
Tényleg már maga a részvétel is nagyon extra számomra, hisz két éve ilyenkor kerekeszékben ültem… Arra használom az előttünk álló három hetet, hogy még tovább fejlődjek, segítsek a kapitányunknak, Woodsnak, és talán egy-két hegyesebb napon a szakaszgyőzelemért is harcban lehetek. Szerintem számomra ez lenne a maximum. Azon viszont ne lepődjetek meg, ha láttok majd kulacsot hordani.
Forrás: nieuwsblad.be, velonews
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés