Amikor a versenyzők áthaladtak a célvonalon, azt gondolhattuk, Wout van Aert győzelmével túl vagyunk egy nyugis szakaszon, jöhetnek a hegyek. A mindig éber zsűri azonban nem aludt bele a napba, és kiszúrta, hogy a sárga trikós szabálytalan helyen frissített, aki ezért meg is kapta az őt illető büntetést.

Ez történt
A versenyzők a mai napon úgy voltak vele, hogy kiheverik az első szakaszok okozta stresszt és megpróbálnak rápihenni a következő napok emelkedőire. A tempó az első 150 kilométeren kifejezetten nyugis volt, és szökni se támadt kedve senkinek. Az utolsó 30-35-ön megélénkült a mezőny, ráadásul elkezdett befújni az oldalszél is.
Tour de France
"Brazilként fogunk játszani!" - új szupertaktikával, három Tour-kapitánnyal támad az Ineos
05/02/2021 15:30
A befutó a körforgalmak miatt trükkösnek ígérkezett, ezért arra lehetett számítani, hogy a csapatmunka ma különösen fontos lesz. Tízzel a vége előtt az Ineos volt elöl, igyekeztek Bernalt biztonságban tudni. Aztán fordult az út, megjelent elöl a Jumbo és megint megjött az oldalszél is. Ennek megfelelően néhányan meg is adták magukat és leszakadtak.
Három volt még hátra, amikor a Sunweb is megérkezett a mezőny elejére. Cees Bol tökéletes felvezetést kapott a csapatától, de a végén az iszonyúan erős Wout van Aerttal így sem tudott mit kezdeni. A Jumbo versenyzője tegnap még a hegyen húzta a sort, ma pedig mezőnyhajrát nyert. Mögöttük Sam Bennett jött meg harmadiknak.
Összetettben úgy tűnt, nem változik semmi, a zsűri azonban szabálytalan frissítés miatt 20 másodperces időbüntetéssel sújtotta az élen álló Julian Alaphilippet, így most Adam Yates vezet összetettben Roglic és Pogacar előtt. A zöld trikót pedig a harmadikként célba érő Bennett átvette a mögötte érkező Sagantól.
A szakasz végeredménye:ITT
Az összetett állása: ITT
A szakaszgyőztes -  Wout van Aert (Jumbo-Visma)
Az újraindulás óta elképesztő formában versenyez, ő a mezőny egyik legsokoldalúbb kerékpárosa. Behúzta a Strade Bianchét és a Sanremót, szakaszt nyert a Dauphinén és most már a Touron is. Iszonyatosan akarta ezt a szakaszt, mert úgy érezte, hogy fekszik neki. Megcsinálta, úgyhogy innentől még mosolygósabban áll majd be segíteni.
A nap száma - 183
Ennyi kilométer telt el szökés nélkül a mai napon. Azaz a teljes szakasz.
A nap nyilatkozata
"Fogalmam sem volt róla, hogy valami szabálytalant csinálok, csak arra figyeltem, hogy védjem a trikómat és segítsek Samnek (Bennett).De ez van, nem aggódom, holnap újra nyeregbe szállok, és nem is beszélünk erről többet. (Julian Alaphilippe)
Ez jön (09.03 - 6. szakasz)
A csütörtöki szakasz aligha lesz olyan nyugis, mint a mai, legalábbis a vége biztosan nem. Az utolsó 50 kilométeren ugyanis két harmadik és egy első kategóriás emelkedő vár a mezőnyre. Könnyen lehet, hogy Cosnefroy elveszíti majd a pöttyöst, amit napok óta őriz.
🗺️ A 6. szakasz szintrajza
📺   Eurosport - 11.55 (ismétlés: szerda - 07.30 és 12.30)
Tour de France
Kiosztották a Tour de France szabadkártyáit, eggyel több csapat indulhat, mint tavaly
05/02/2021 09:08
Tour de France
Hova tűnt Roglic a Jumbo idei csapatfotójáról?
28/01/2021 16:30