Messze még az augusztusi kezdés, de azért érdemes lehet megnézni, hogy állnak most a nagycsapatok, a háromhetes terveiket illetően. Sok sornál már szépen körvonalazódnak a keretek, a Vueltát azonban szokás szerint kevesen nézték ki maguknak előre.

Már jó ideje ismert a 2020-as versenynaptár, furcsa is lesz a szezon az újrakezdés után, hisz nem a Giro, hanem a az augusztus 29-én rajtoló Tour de France lesz az első háromhetes. A csapatok többsége erre a versenyre készül, ennek megfelelően az idei Touron igazi sztárparádé várható. 
Tour de France
Tour de France
"Brazilként fogunk játszani!" - új szupertaktikával, három Tour-kapitánnyal támad az Ineos
05/02/2021 15:30
A két nagycsapat már korábban bejelentette, hogy hiába az új időpont, a keretben és a kapitányok illetően nincs változás. Vagyis az Ineos a Bernal-Thomas-Froome, a Jumbo pedig a Dumoulin-Roglic-Kruijswijk hármassal támad. Ebbe nyilván bekavarhat Froome esetleges augusztusi csapatváltása, de ha ő elmegy az Israelhez, attól még Tourozni fog. Quintana a téli csapatváltás ellenére sem változtat a nagy célján, ő Arkea mezben is a sárga trikóért harcol, és így tesz Thibaut Pinot is, aki tavaly emlékezetes módon, könnyek közt adta fel a versenyt.
Miguel Angel Lopez pályafutása során először indul a Touron,  akárcsak Tadej Pogacar. A Bahrain-Merida kapitánya Mikel Landa lesz, a három GT-menőjét elveszítő Movistar pedig Valverde mellett Mas-t is elviszi a csapatba.
Giro
A durva touros névsor ismeretében azonnal jöhetne a kérdés: de akkor ki megy a Giróra? A kétszeres győztes Vincenzo Nibali, a címvédő Richard Carapaz és Jakob Fuglang mellett, vélhetően Simon Yates, csak még a Manuela-ügy miatt azt nem tudni, hogy milyen mezben...Remco Evenepoel szintén marad a Girónál, Marc Solerhez (először lehet igazi kapitány egy háromhetesen), Rafal Majkához és Ilnur Zakarinhoz hasonlóan. 

Eanea_fWoAA699I.jpg

Fotó: Eurosport

Vuelta
A spanyol kör mezőnyét illetően mindig nehéz előre okosat mondani, hisz sok olyan versenyző is bevállalhatja az indulást, aki korábban mondjuk sérült volt, vagy elrontotta a Tourját. Az új naptár miatt egy biztos, akinek fontosak az októberre tett egynaposok, és megy a Giróra, az kihagyja az idei, 18 szakaszos Vueltát. Ősszel egyébként hat olyan nap lesz (október 20-25.), amikor az olasz és a spanyol kör párhuzamosan fog zajlani.
Egy biztos, Valverde és Mas indulni fog, ők ezt már előre jelezték.
Tour de France
Kiosztották a Tour de France szabadkártyáit, eggyel több csapat indulhat, mint tavaly
05/02/2021 09:08
Tour de France
Hova tűnt Roglic a Jumbo idei csapatfotójáról?
28/01/2021 16:30