Szlovén uralom a Touron, Roglic és Pogacar most egyértelműen a mezőny előtt jár, Bernal már egy percre van a sárga trikótól, a nap közben bukó Quintana 40 másodpercet kapott a pénteki szakaszon. Amit szökésből Dani Martinez nyert, ezzel az EF csapata megszerezte a nagyon várt Tour de France-szakaszgyőzelmet.


Ez történt
Tour de France
"Brazilként fogunk játszani!" - új szupertaktikával, három Tour-kapitánnyal támad az Ineos
05/02/2021 15:30
Fontos hegyi befutós szakasz, 4400 méter szintkülönbséggel, nem véletlenül készültek erre a napra kiemelten az összetett esélyesek. A szökéssel megint nem igazán foglalkozott a Jumbo-Ineos duó, elengedtek egy nagyobb sort, amelyből Kamna és Dani Martinez bírta a legtovább elől. Ketten mentek a szakaszért, a helyenként 8-10%-os meredekségű hegyen, végül Martinezben maradt a több, vagyis megcsinálta azt, amiért jött: hegyi befutós szakaszt nyert a Touron.

Az összetett esélyesek közül Pogacar robbantott elsőként, amivel le is szakította Bernalt, aki jól láthatóan szenvedett, miközben Roglic gond nélkül jött az UAE versenyzőjével. Bernal a nap végére összeszedett 43 másodpercnyi hátrányt, de Quintana sem tudott jönni a két szlovénnal, igaz ő napközben elég nagyot esett (ITT a videó). Porte, Landa és Lopez viszont egész szépen megjött, ők csak 13 másodperc kaptak a sárga trikóstól.

Roglic nagyon meggyőző volt az egész szakasz során, továbbra is vezeti az összetettet, az előnye 44 másodperc Pogacarral szemben. Bernal viszont már majdnem 1 percre van a sárga trikótól.
A szakasz végeredménye:ITT
Az összetett állása:ITT
A szakaszgyőztes - Daniel Martinez (EF)
A Dauphiné idei győztese már az első szakaszon kétszer bukott, összeszedett egy óra hátrányt, így ma nyugodtan szökhetett. Nagyon erős volt, ő spórt legtöbbet a hajrára. Az EF 2017 után nyert újra szakaszt a Touron.
A nap száma - 59
Ekkor a hátránya Egan Bernalnak 13 szakasz után Primoz Roglic mögött.
A nap mondása
"Ezen a Touron minden másodperc számíthat, így nagyon örülök, hogy ma tudtam adni Bernalnak." (Primoz Roglic)
Ez jön (09.12 - 14. szakasz)
Szombaton minden összetett esélyes magához térhet, az ő szintjükön nem lesz nagyon durva a szakasz, ellentétben a vasárnappal.
🗺️ A 14. szakasz szintrajza:ITT
📺 Eurosport 13.00
Tour de France
Kiosztották a Tour de France szabadkártyáit, eggyel több csapat indulhat, mint tavaly
05/02/2021 09:08
Tour de France
Hova tűnt Roglic a Jumbo idei csapatfotójáról?
28/01/2021 16:30