Most, hogy lassan tényleg elkezdődik az új szezon, érdemes körbenézni a nagy nevek programját illetően. Giro,Tour, olimpia vagy Vuelta? Ebben az évben ezt a négy versenyt kell okosan összehozni, és főleg Tokió okoz "problémát". Mivel a párizsi befutó és az olimpiai mezőnyverseny tervezett időpontja között mindössze hat nap a különbség. 


Szóval a szokásoknak megfelelően megy a tervezgetés, bár sok versenyző már egyértelműen kimondta, hogy melyik háromhetesre készül ebben az évben. Annak ellenére, hogy az idei olasz kör útvonalát például még nem is ismerjük.
Azt viszont a táblázat tanulmányozása közben nem árt szem előtt tartani, hogy tervekről beszélünk, szóval még minden változhat. Bár nem Pogacar vagy Roglic kapcsán, mert ők például biztosan a Touron indulnak.
Tour de France
"Brazilként fogunk játszani!" - új szupertaktikával, három Tour-kapitánnyal támad az Ineos
05/02/2021 15:30

Akik Girózni fognak

- Bernal, Evenepoel, Geoghegan Hart, Nibali, Pinot, Landa 


Geoghegan Hart Girót illető tervein nem lehet meglepődni, ott csak az lehet a kérdés, hogy milyen sort kap maga mellé. Evenepoel már tavaly is részt vett volna az olasz körön, csak a Lombardiás bukása mindent felborított. Bernal részvétele viszont tényleg extra lenne, bár ő tudjuk, hogy mennyire szeretett volna korábban is indulni. Talán annak is sokan örülnek, hogy Pinot jó eséllyel erre az évre elengedi a Tour öszetettjét, és újra megpróbálkozik a Giróval.

EsArDsNXEAMpfmF.png

Fotó: Eurosport

Akik Tourozni fognak

- Pogacar, Roglic, Thomas, Alaphilippe, Froome, Lopez


Pogacar természetesenmegpróbálkozik a címvédéssel, és ebben az új igazolás Hirschi is a segítségére lesz. Hozzá hasonlóan Roglic (Dumoulinnel és Van Aerttal együtt) a Touron fog indulni, akárcsak Alaphilippe, bár a francia versenyző világosan jelezte, hogy nem az összetett lesz a célja. Froome már az Israel színeiben térhet vissza Franciaországba, Miguel Angel Lopez pedig a Movistar kapitányaként (bár Enric Mas is ott lesz mellette). 
Az Ineos felállása - főleg az erősítések fényében - érdekes lesz, hisz ha Bernal tényleg Girózik, akkor Thomas megkaphatja talán pályafutása utolsó nagy esélyét arra, hogy ismét harcban legyen a sárga trikóért.

Akik Vueltázni fognak

- Almeida, Ciccone, Valverde, Uran


Egy szezon elején kevesen lövik be előre a Vueltát, de az előző Giro egyik hőse, Joao Almeida most így tett. Ciccone először tekerhet majd kapitányként a spanyol körön, ahol biztosan láthatjuk Valverdét és a tervek szerint Pogacart is. Uran ugyancsak tervezi az indulást, de jó eséllyel egy-két nagy név még biztosan csatlakozik hozzájuk. Mondjuk azok, akik "elrontották" a Tourt.
Tour de France
Kiosztották a Tour de France szabadkártyáit, eggyel több csapat indulhat, mint tavaly
05/02/2021 09:08
Tour de France
Hova tűnt Roglic a Jumbo idei csapatfotójáról?
28/01/2021 16:30