Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Hiányolod a hegyi befutókat a 2021-es Tourról? Így van ezzel Pogacar is

Eurosport
Eurosport

Publikálva 04/11/2020 - 14:30 GMT+1

Tadej Pogacar jobban örült volna egy kicsivel több hegyi befutós szakasznak, a jövő évi Touron.

Fotó: Eurosport

Nem lehet azt mondani, hogy a hegyimenők kedveztek az ASO-nál a 2021-es Tour de France útvonalával, hisz ha megnézzük, tényleg csak három igazi hegyi befutós szakasz lesz a jövő évi versenyen.

Tadej Pogacar sem "zúgott bele" első látásra ebbe az útvonalba, de címvédőként nyilván mindenki kíváncsi a véleményére.

"Az első pár szakasz minden, csak nem sima, a szél is bekavarhat, aztán ott a korai időfutam. Már az első hét is elég "veszélyesnek" tűnik. Annak ellenére, hogy a dupla Ventoux igazán legendás nap lehet, én is jobban örültem volna egy kicsivel több hegyi befutónak" - mondta Pogacar.
"Az Alpokban két nehéz szakaszunk lesz, aztán megyünk Andorrába, amit jól ismerek, mert a Vueltán már tudtam ott nyerni. A Pireneusokat amúgy is imádom. A 20. szakaszra újra időfutam került, ami elég más, mint az idei volt. Ennek ellenére nem zárnám ki, hogy megint ott fog eldőlni az összetett."
picture

000_8QD94C.jpg

Fotó: Eurosport

Mivel a 2021-es Giro d'Italia útvonala majd csak január közepén lesz nyilvános, az átlagosnál később derül ki, hogy a nagy nevek melyik háromhetesre koncntrálnak majd. Ezzel együtt kijelenthető, hogy elég meglepő lenne, ha pont a címvédő nem lenne ott a jövő évi Touron. Már csak azért is, mert az UAE Emirates-nél a következő (elég egyszerű) alapfilozófia alapján próbálják összeállítani a versenyprogramot: a legfontosabb háromhetesen a legjobb, legerősebb embereink induljanak
Ebből kiindulva Pogacar majdnem biztosan ott lesz a brest-i rajnál, méghozzá azzal a céllal, hogy sorozatban másodszor is megszerezze a sárga trikót.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés