A tegnapi nap után ma végre bedurvult a Tour, méghozzá a várt oldalszélnek köszönhetően. A Bora korán kiszórta a rivális sprintereket, Sagan a részhajrával átvette a zöld trikót, de a csapata elképesztő munkáját - váltóhiba miatt - nem tudta "befejezni". Wout van Aert megint ellenállhatatlan volt a sprintben, Pogacar és Landa viszont sokat kapott az oldalszél miatt.


Ez történt
Szinte érezhető volt, hogy ma történni fog valami, de ilyen napra talán senki nem számított. A Bora már rögtön a szakasz elején szétkapta a mezőnyt, Bennett, Ewan és Nizzolo is korán leszakadt a szélben, így Sagannak a zöldhöz az is elég volt a részhajrában, hogy Trentin mögött második legyen.
Tour de France
"Brazilként fogunk játszani!" - új szupertaktikával, három Tour-kapitánnyal támad az Ineos
05/02/2021 15:30
Amikor már egy kicsit kifújta volna magát a mezőny, jött egy De Gendt szökés, majd harminccal a vége előtt ismét megérkezett az oldalszél, és ennek már komoly áldozatai voltak. A fehér trikós Pogacar mellett Landa, Porte illetve Mollema is hátul ragadt, és elég hamar kiderült, hogy ők négyen bizony nem fognak felérni.
Roglic, Bernal, Dumuolin, Lopez, Quintana, Pinot és a sárga trikós Adam Yates viszont szépen elől helyezkedett, ők gond nélkül lehozták a napot. A várt sprintet Wout van Aert nyerte (Boasson Hagen és Coquard előtt), Sagan pedig váltóhiba miatt kimaradt a harcból. Pont a legrosszabbkor esett le a lánca, de legalább a zöld trikót visszaszerezte.
Adam Yates egész nap nagyon éles volt, megtartotta a sárgát, Pogacarék viszont 1.21 hátránnyal jöttek meg. A Ewan-féle grupetto biztonságban begurult, ők bő negyed órát kaptak.
A szakasz végeredménye:ITT
Az összetett állása: ITT 
A szakaszgyőztes - Wout van Aert (Jumbo-Visma)
Rá már rég elfogytak a jelzők, döbbenetesen erős. A második szakaszát nyerte ezen a Touron, idén már (!) 7 győzelemnél jár.
A nap száma - 1.21
Ennyit kapott a mai szakaszon a Landa, Pogacar, Porte meg Mollema. Az UAE versenyzője a mai nap miatt bukta a fehér trikót, és már 1.28-ra van Yates-től összetettben. Landa hátránya 1.34.
A nap nyilatkozata
"A srácok elképesztőek voltak, de a hajrában leesett a láncom, szóval nem tudtam hajrázni. Pedig sok pontot szerezhettem volna. De hát mit tudok tenni? Ilyen a kerékpársport." (Peter Sagan)
Ez jön (09.05 - 8. szakasz)
A mai napot nehéz lesz felülmúlni, de jönnek a hegyek, igaz lejtmenetes lesz a befutó. Az biztos, hogy páran olyan helyzetbe kerültek a pénteki szakasz után, hogy már nem játszhatnak kivárásra.
🗺️ A 8. szakasz szintrajza
📺 Eurosport - 13.25 (ismétlés: szerda - 07.30 és 12.30)
Tour de France
Kiosztották a Tour de France szabadkártyáit, eggyel több csapat indulhat, mint tavaly
05/02/2021 09:08
Tour de France
Hova tűnt Roglic a Jumbo idei csapatfotójáról?
28/01/2021 16:30